.
Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2023 10:21

Dakar 2024 - Οι πρώτες πληροφορίες για τον θρυλικό αγώνα

Με νέα διαδρομή και μια νέα, 48ωρη ειδική με τους κανόνες του Μαραθωνίου, για την φετινή διεξαγωγή του ιστορικού αγώνα.

Η προετοιμασία για το Dakar 2024 έχει ξεκινήσει ήδη. Ο ιστορικός αγώνας αντοχής, που τα τελευταία χρόνια λαμβάνει χώρα στην Σαουδική Αραβία, μπαίνει στην 44η χρονιά του. Για το 2024, η αγωνιστική διαδρομή θα ξεκινά από την χιλιετή πόλη Alula και, διασχίζοντας την χώρα προς τα ανατολικά και φτάνοντας στην «ανατολική επαρχία», θα κάνει ουσιαστικά αναστροφή και θα γυρίζει προς δυσμάς, με τον τερματισμό να γίνεται στην Yanbu, στις όχθες της Ερυθράς Θάλασσας.

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής του Dakar 2024, καθορίστηκαν από τις 5 μέχρι τις 19 Ιανουαρίου 2024. Η απόσταση του αγώνα θα φτάσει τα 5.000 χιλιόμετρα, με την διαδρομή που επιλέχθηκε να έχει κατά 60% νέα τμήματα προς διάνυση. Συνολικά, 9 bivouac θα στηθούν για τις στάσεις των αγωνιζόμενων και την κατασκήνωση.

Νέα για το Dakar 2024 θα είναι η 48ωρη ειδική διαδρομή, η οποία θα διέπεται από τους κανόνες του μαραθωνίου. Το νέο format ειδικής, θα σημαίνει ότι εντός ενός καθορισμένου διημέρου, ο αγώνας θα σταματά στις 16.00 το απόγευμα και οι συμμετέχοντες θα πρέπει να κατασκηνώσουν στο επόμενο bivouac που θα συναντήσουν. Χωρίς να έχουν επαφή με τα αποτελέσματα του αγώνα, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να ξεκινήσουν στις 7.00 το πρωί της επόμενης ημέρας, για να ολοκληρώσουν το 48ωρο. Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να βοηθήσουν ο ένας τον άλλο κατά την διάρκεια της βραδιάς, αλλά δεν θα υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν μηχανικούς. Η 48ωρη ειδική θα πραγματοποιηθεί κυριολεκτικά στην μέση της ερήμου, στο κομμάτι της χώρας που αποκαλείται «άδειο τέταρτο».

Περισσότερες πληροφορίες για τον αγώνα αναμένονται, όσο πλησιάζουμε σε αυτόν.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2023 10:28

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon