.
Τρίτη, 09 Μαϊος 2023 07:51

Marc Marquez – Τι μέλλει γενέσθαι με τραυματισμό και ποινή εν όψει Le Mans;

Η στιγμή της αλήθειας -αν όχι της κρίσης- για το Marc Marquez πλησιάζει, εν όψει ιατρικών εξετάσεων που θα κρίνουν την επιστροφή του στην πίστα.

Ο Marc Marquez θα υποβληθεί σε αξονική τομογραφία σήμερα (Τρίτη), η οποία και θα καθορίσει τη συμμετοχή του στο γαλλικό MotoGP αυτού του Σαββατοκύριακου. Για παν ενδεχόμενο, ο αναβάτης της Repsol Honda έχει δηλωθεί στην προσωρινή λίστα συμμετοχής για τη διοργάνωση. Αλλά η επιστροφή του Marquez στη δράση θα αποφασιστεί εξ ολοκλήρου από τους γιατρούς, οι οποίοι και εμπόδισαν την προγραμματισμένη επιστροφή του την περασμένη εβδομάδα στη Jerez, με την ιστορία να έχει δείξει πως είναι καλύτερα να αποφασίζουν οι γιατροί για εκείνο.

Όπως εξήγησε ο Marquez, το κάταγμα στο χέρι του και οι βίδες που χρησιμοποιήθηκαν για να το διορθώσουν, δεν θα μπορούσαν να αντέξουν τη δύναμη πέδησης μιας μοτοσυκλέτας MotoGP και μπορεί να είχαν προκαλέσει περαιτέρω ζημιά. Σαν να μας θυμίζει κάτι αυτό για τον Ισπανό.

Ένας ακόμη τραυματισμός σε αυτό το ευαίσθητο οστό θα μπορούσε να είχε τελειώσει την καριέρα του, ενώ υπενθυμίζουμε πως ο έξι φορές πρωταθλητής MotoGP ξεκίνησε το 2023 χωρίς τραυματισμούς μετά από μια απειλητική για την καριέρα χειρουργική επέμβαση στο χέρι το περασμένο καλοκαίρι. Τα τρέχοντα βάσανα του προέκυψαν όταν έπεσε πάνω στον Miguel Oliveira στον τρίτο γύρο της έναρξης της σεζόν στο Portimao.

Ως προς το θέμα της περιβόητης.. «ποινής» διπλού long lap, η έκβαση παραμένει άγνωστη, καθώς το Εφετείο του MotoGP δεν έχει εκδώσει ακόμη την τελική του ετυμηγορία, αφού η Honda παραπονέθηκε ότι ο κανόνας είχε ξαναγραφτεί για να αναγκάσει τον Marquez να εκτίσει ποινή όποτε ήταν ξανά σε καλή κατάσταση.

Πηγή: crash.net

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon