.
Πέμπτη, 06 Απριλίου 2023 07:24

MotoGP 2023 – Εγκώμια Alex Marquez για Ducati, καρφιά για Honda

Ο Alex Marquez συνεχίζει τα « καρφιά» του, λέγοντας πως τώρα είναι σε μια «σωστή ομάδα» αφού η μετάβαση του από τη Honda στη Ducati έχει δώσει ήδη καρπούς.

Ο Marquez κέρδισε την πρώτη του pole position στο MotoGP στην Αργεντινή στο δεύτερο του αγώνα με τα χρώματα της Gresini, η οποία συνδυάστηκε και με ένα τερματισμό στο βάθρο, μετά από δύο χρόνια «πέτρινα» στην LCR Honda.

«Δεν με νοιάζει τι σκέφτεται ο κόσμος. Πιστεύω στον εαυτό μου, πίστευα ότι έκανα τη σωστή επιλογή για να επιλέξω τη Ducati και τη Gresini. Έκανα αυτή την επιλογή γιατί είπα: «Εντάξει, δεν θέλω δικαιολογία, θέλω να είμαι με την καλύτερη μοτοσυκλέτα, με μια σωστή ομάδα».

Η συνέχεια του λόγου του ήταν εγκωμιαστική για την τρέχουσα ομάδα του: «Θα εξαρτηθώ από εμένα. Αλλά είναι μόνο ο δεύτερος γύρος, τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν πολύ, είμαστε σε μια συνεχή εξέλιξη και είναι το πιο θετικό, δεν μπορούσα να φανταστώ ένα τέτοιο ξεκίνημα με Gresini και Ducati. Αισθάνομαι πολύ καλά στη μοτοσυκλέτα, ένιωσα πολύ καλά με την ομάδα. Ωστόσο, δεν οδηγώ με τον καλύτερο τρόπο για την Ducati. Εκεί πρέπει να δουλέψω λίγο περισσότερο. Αλλά μέρα με τη μέρα κάνουμε καλύτερα πράγματα και σε κάθε GP θα υπάρχουν 37 βαθμοί για να πετύχουμε. Θα είναι μακρύς ο δρόμος και θα αλλάξει πολύ το πρωτάθλημα. Οπότε, πρέπει απλώς να μείνουμε εκεί και να πάρουμε τις ευκαιρίες μας».

Οι συνέπειες της επιλογής του να αποχωρήσει από τη Honda, την ομάδα συνώνυμη με το οικογενειακό του όνομα, είναι ότι άφησε πίσω του τον μεγαλύτερο αδερφό του Marc Marquez. Ο έξι φορές πρωταθλητής του MotoGP επανέλαβε την πίστη του στην ομάδα που δεν κατάφερε να στήσει μια ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα την περασμένη σεζόν.

Το 2023 του Marc άλλωστε, ξεκίνησε με το χειρότερο τρόπο, όταν έπεσε στο Miguel Oliveira με αποτέλεσμα τον τραυματισμό και την απώλεια του GP της Αργεντινής και για τους δυο αναβάτες, με τον τραυματία Marc, να βλέπει τον αδερφό του να τερματίζει στο βάθρο από το σπίτι.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon