.
Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2023 08:00

MotoGP 2023 – Ποινή για το Marc Marquez μετά το συμβάν στο Portimao

Η διοργάνωση του MotoGP επέβαλε διπλή ποινή διέλευσης μεγάλου γύρου για τον Ισπανό, ενώ χρειάζεται και ιατρική περίθαλψη για τον τραυματισμό στο δεξί του χέρι.

Η καραμπόλα κατά τη διάρκεια του αγώνα της Κυριακής στο Portimao με υπαίτιο το Marc Marquez, μεταφράστηκε σε ποινή διπλού μεγάλου γύρου που θα πραγματοποιήσει στον επόμενο γύρο του ημερολογίου MotoGP, υπό την προϋπόθεση ότι είναι ικανός να οδηγήσει.

Η σύγκρουση έγινε όταν ο οκτώ φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής έπεσε αρχικά πάνω στον Jorge Martin και πιο βίαια πάνω στο Miguel Oliveira. Το περιστατικό έληξε με το Martin να χάνει αρκετές θέσεις, ενώ οι Marquez και Oliveira έπεσαν και βγήκαν εκτός αγώνα.

Επιβεβαιώνοντας ότι ο Marquez τραυματίστηκε, ο διευθυντής της ομάδας HRC, Alberto Puig συζήτησε για τη σύγκρουση και εξέφρασε τη λύπη του για το πώς εξελίχθηκαν τα πράγματα, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως «Ήταν αδύνατο για τον Marc να αποφύγει τη σύγκρουση».

Οι αγωνοδίκες της FIM επέβαλαν την τιμωρία για το Gran Premio Michelin de la República Argentina που έπεται, λόγω αυτού που έχει κριθεί ως ανεύθυνη οδήγηση, καθιστώντας το περιστατικό παραβίαση του άρθρου 1.21.2 του αγωνιστικού κανονισμού.

Μετά το περιστατικό και οι δύο αναβάτες έλαβαν ιατρική βοήθεια. Ο αναβάτης της Repsol Honda θα υποβληθεί σε εξέταση για την πιθανότητα κατάγματος στο πρώτο μετακάρπιο οστό στο δεξί του χέρι, ενώ ο Miguel Oliveira έχει υποστεί θλάση στο δεξί του πόδι.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon