.
Κατηγορία MotoGP
Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023 17:36

MotoGP 2023, 1ος Αγώνας, Πορτογαλία – Νίκη για Bagnaia, bowling για Marquez

Ο πρώτος –πλήρης- αγώνας της σεζόν μας χάρισε στιγμές για γερά νεύρα, μέχρι τελικά η καρό σημαία να θέσει τον Pecco ξανά νικητή μετά και τη νίκη του στον αγώνα Sprint.

Σε μια πολύ όμορφη μέρα στην πορτογαλική πίστα, όλα έδειχναν πως θα είχαμε ένα καλό –από την άποψη των συνθηκών έστω- αγώνα. Ειδικά για το Miguel Oliveira όπου είχε δείξει πως μπορεί να πρωταγωνιστήσει στον αγώνα της πατρίδας του. Όπως και έκανε, φέρνοντας την –για πρώτη φορά δορυφορική- μοτοσυκλέτα της Aprilia σε φλέρτ με το βάθρο, αν όχι τη νίκη.

port23g.jpg

Ωστόσο οι χαρές για Πορτογάλους και μέλη της RNF Aprilia κράτησαν λίγο, αφού ο Marc Marquez που πίεζε από την αρχή άγαρμπα, έπεσε εν τέλει πάνω στους Jorge Martin (που δεν έπεσε αλλά έχασε θέσεις) και Miguel Oliveira, με τον τελευταίο να εμβολίζεται τρομακτικά από την RC213V του Ισπανού σε ρόλο θεριστή, πολυπρωταθλητή.

port23h.jpg

Πίσω στα αποτελέσματα, ακολουθώντας την ώριμη επικράτηση του σοβαρά μεθοδικού πια Francesco Bagnaia, ήρθε η άκρως ανταγωνιστική πλέον RS-GP, με το Maverick Vinales να ξεκινά από νωρίς τη διεκδίκηση ενός Τίτλου που ίσως άξιζε και νωρίτερα. Το βάθρο συμπληρώθηκε με το Marco Bezzecchi, δείχνοντας πως η ακαδημία του Valentino Rossi βγάζει.. αριστούχους.

port23j.jpg

Στην 4η θέση τερμάτισε άκρως θεαματικά ο Johann Zarco, ο οποίος στις τελευταίες στροφές του τελευταίου γύρου τα έπαιξε όλα για όλα, περνώντας τους Alex Marquez και Brand Binder στο.. τσακ πριν δούμε το deja vu της σύγκρουσης των Marquez/Martin/Oliveira. Στην 7η θέση αν και επίσης μέχρι το πρώτο μισό του αγώνα είχε αξιώσεις βάθρου, τερμάτισε ο Jack Miller που αν και είναι νωρίς ακόμα, μάλλον στο εγγύς μέλλον θα μας εκπλήξει πάνω στη σέλα του RC16.

port23k.jpg

Ακολούθησε μετά κόπων και βασάνων ο Fabio Quartararo στην 8η θέση μη μπορώντας να κρύψει την έλλειψη ανταγωνιστικότητας της Yamaha, ενώ τη 10αδα έκλεισαν οι Aleix Espargaro και Alex Rins. Τέλος, αν και δεν έπεσε κατά την επαφή με το Marc Marquez, ο Jorge Martin εγκατέλειψε λίγο πριν το φινάλε λόγω πτώσης και αφού είχε χάσει αρκετές θέσεις λόγω του προαναφερθέντος αγωνιστικού συμβάντος. Επίσης, τον αγώνα τους δεν ολοκλήρωσαν ποτέ οι Fabio di Giannantonio, Luca Marini και Raul Fernandez. Αναλυτικά, μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα του αγώνα εδώ.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες από τη σύγκρουση που σημάδεψε τον αγώνα στο Algavre, o Miguel Oliveira τη «γλύτωσε» με ένα μώλωπα στο δεξί πόδι, ενώ δυστυχώς ο Marc Marquez έχει πιθανώς κάταγμα στο πρώτο μετακάρπιο οστό, δρομολογώντας περεταίρω εξετάσεις στο νοσοκομείο Dexeus στη Βαρκελώνη.

Όλα αυτά ενώ η δράση συνεχίζεται με τον επόμενο αγώνα σε μια εβδομάδα, στις 2 Απριλίου στην πίστα Termas de Rio Hondo της Αργεντινής.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon