.
Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2023 18:36

Moto2 - QJMOTOR Gresini Racing - Θετικό ξεκίνημα στις πρώτες επίσημες δοκιμές

Η ομάδα της Moto2, QJMOTOR Gresini Racing, επέστρεψε στη δράση μετά από το χειμερινό διάλειμμα των τριών μηνών.

Ο καιρός ήταν σύμμαχος στην πίστα της Jerez, δίνοντας τη δυνατότητα στους αναβάτες να εξοικειωθούν στο μέγιστο με τις μοτοσυκλέτες τους. Και οι δύο αναβάτες της ομάδας αποκόμισαν πολύ θετικές εντυπώσεις, με τον Filip Salač να σημειώνει τον 15ο χρόνο, όντας μόλις κατά 0,001 δευτερόλεπτα ταχύτερος από τον ομόσταυλό του Jeremy Alcoba ο οποίος έκλεισε τις δοκιμές στην 16η θέση. Παρά την πτώση του, ο Τσέχος αναβάτης κατάφερε να διατηρήσει έναν πολύ καλό ρυθμό τη δεύτερη μέρα, ενώ ο Alcoba εκμεταλλεύτηκε το επίσημο ντεμπούτο του κάνοντας ρυθμίσεις στην μοτοσυκλέτα δοκιμάζοντας επίσης για πρώτη φορά το νέο κινητήρα.

Η ομάδα τώρα βρίσκεται στο Portimao, όπου την Παρασκευή 17 Μαρτίου ξεκινούν οι δεύτερες επίσημες δοκιμές της Moto2 μέχρι την Κυριακή 19 Μαρτίου, οι οποίες αποτελούν και την τελευταία ευκαιρία για να βρεθεί το ιδανικό στήσιμο, πριν τον πρώτο αγώνα της χρονιάς.

qjm223.jpg

Ακολουθούν οι πρώτες δηλώσεις των αναβατών:

FILIP SALAČ (χρόνος 1:42.566s – 110 γύροι): «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που επιστρέψαμε στις πίστες μετά το χειμερινό διάλειμμα. Δουλέψαμε σκληρά αυτές τις μέρες, αλλά ταυτόχρονα το ευχαριστηθήκαμε! Την πρώτη μέρα δουλέψαμε στο να αποκτήσω ξανά την αυτοπεποίθησή μου πάνω στη μοτοσυκλέτα, μετά από τρεις μήνες αποχής, και τη δεύτερη μέρα πετύχαμε σχεδόν αμέσως έναν καλό χρόνο. Στη δεύτερη έξοδό μου στην πίστα έκανα ένα παιδαριώδες λάθος και είχα πτώση. Ευτυχώς δεν έπαθα τίποτα και η ομάδα έκανε σπουδαία δουλειά στο να επαναφέρει τη μοτοσυκλέτα και να διατηρήσω έναν καλό ρυθμό. Δεν δοκιμάσαμε τα μαλακά ελαστικά, καθώς θέλουμε ακόμη δουλειά. Αυτές τις δύο μέρες δεν δείξαμε τις πραγματικές μας δυνατότητες, οπότε ανυπομονώ για το Portimao!»

qjm323.jpg

JEREMY ALCOBA (χρόνος 1:42.567s – 128 γύροι): «Ήταν απίθανο το να νιώσω ξανά τη δύναμη μιας Moto2 μοτοσυκλέτας. Σ’ αυτές τις πρώτες δοκιμές πήρα μια καλή αίσθηση, ειδικά στις πρωινές εξόδους στην πίστα. Τα απογεύματα ήταν πιο δύσκολο για μένα να είμαι γρήγορος, αλλά πρέπει να “γράψω” κι άλλα χιλιόμετρα για να βελτιωθώ και να κατανοήσω το πώς να συνεργαστώ με την ομάδα. Θεωρώ ότι θα φτάσουμε στο στόχο μας, καθώς ο ρυθμός μου είναι καλός με δουλεμένα ελαστικά, αλλά θα πρέπει να βελτιωθώ όταν η μοτοσυκλέτα φοράει καινούργια ελαστικά. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που αντιμετώπιζα και πέρσι, αλλά φέτος η αίσθηση και ο ρυθμός είναι καλύτερος. Θα πρέπει να δουλέψουμε για να κατεβάσω τουλάχιστον ένα δευτερόλεπτο από το χρόνο μου. Αποφασίσαμε να μην δοκιμάσουμε μαλακά ελαστικά και προτιμήσαμε να δουλέψουμε πάνω στη μοτοσυκλέτα, από το να ψάξουμε τον απόλυτο χρόνο, όμως δεν απέχουμε πολύ από τους πρώτους αναβάτες. Είμαι ικανοποιημένος με την πρόοδο που κάναμε και πλέον ανυπομονώ για το Portimao: είναι μια πίστα που μου αρέσει, παρά το γεγονός ότι αντιμετώπισα προβλήματα πέρσι, και αποτελεί μια ευκαιρία για να ολοκληρώσουμε τη δουλειά που ξεκινήσαμε εδώ στην Ισπανία.»

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon