.
Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2023 19:19

MotoGP 2023 – Χειρουργείο πριν την πρεμιέρα για τον Aleix Espargaro

Ο Aleix Espargaro δε χάρηκε ιδιαίτερα το test του Portimao καθώς αναγκάστηκε λόγω πόνου στο χέρι να διακόψει τη μέρα του, καταλήγοντας εν τέλει στο νυστέρι.

Από την αρχή του Σαββατοκύριακου, ο Espargaro είπε ότι δεν ένιωθε καλά και τα sessions της Κυριακής επιβεβαίωσαν τα λεγόμενα του. Ο Ισπανός επιβεβαίωσε ότι έπασχε από ίνωση στο δεξί του χέρι, με αποτέλεσμα να μην έχει δύναμη ειδικά σε ό,τι αφορά κυρίως το φρενάρισμα.

Με πιο… ιατρικούς ας πούμε όρους, η ίνωση είναι μια κατάσταση κατά την οποία οι ιστοί στο σώμα ουλώνουν και σκληραίνουν ως αποτέλεσμα παρατεταμένης φλεγμονής, τραυματισμού ή βλάβης σε κύτταρα ή ιστούς. Η ίνωση χαρακτηρίζεται από υπερβολική συσσώρευση πρωτεϊνών εξωκυτταρικής προέλευσης -όπως το κολλαγόνο- στον προσβεβλημένο ιστό, η οποία οδηγεί στο σχηματισμό ουλώδους ιστού. Αυτό μπορεί να προκαλέσει τον ιστό να χάσει τη συνήθη λειτουργία του – στην περίπτωση του Aleix Espargaro, μούδιασμα και αδυναμία στο δεξί του χέρι.

Μετά τις δοκιμές της Πορτογαλίας, ο Espargaro δήλωσε ότι θα κατευθυνθεί στο νοσοκομείο Dexeus στην Ισπανία για να υποβληθεί σε πρόσθετες εξετάσεις και να καθορίσει την κατάλληλη πορεία δράσης, προϊδεάζοντας μας λέγοντας τα εξής: «Φαίνεται ότι πρέπει να το ανοίξουν, να το καθαρίσουν και να το κλείσουν ξανά. Δεν είναι μια δραματική επέμβαση, αλλά αύριο στις οκτώ το πρωί θα είμαι στο Dexeus για να κάνω περισσότερες εξετάσεις και να δούμε πώς θα προχωρήσουμε».

Τελικά ο 33χρονος αναβάτης της Aprilia δεν το γλύτωσε το χειρουργείο, λίγο πριν την έναρξης μόλις της σεζόν. Ωστόσο όλα πήγαν καλά, με τον Ισπανό να μοιράζεται την πορεία του χειρουργείου του στα social media του: «Χειρουργείο τέλος! Είχα πολλή πίεση στο χέρι μου, τώρα πλέον απελευθερώθηκε και είμαι έτοιμος για αγώνα!»

Περαστικά Aleix, για να δούμε πώς θα ξεκινήσει η σεζόν!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2023 19:35

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon