.
Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2023 19:03

MotoGP 2023 – Πρεμιέρα για την Aprilia Racing

Για πρώτη φορά στη μεγάλη κατηγορία, η Aprilia θα κατεβάσει στο grid τέσσερα RS-GP, με την αποκάλυψη της μοτοσυκλέτας να είναι γεγονός.

Και δικαίως, μιας και την περασμένη σεζόν η Aprilia σημείωσε εντυπωσιακή εξέλιξη όσον αφορά τα αποτελέσματα, πετυχαίνοντας την πρώτη της νίκη στο MotoGP, οκτώ τερματισμούς στο βάθρο και δύο pole position. Τώρα, η Aprilia Racing αντιμετωπίζει μια διπλή πρόκληση - επιβεβαιώνοντας τις δυνατότητές της στη μάχη του πρωταθλήματος και συνεχίζοντας να αναπτύσσεται, με λίγα περισσότερα.. «όπλα» στο οπλοστάσιό της, ξεκινώντας με τη δορυφορική ομάδα και τους αναβάτες της Miguel Oliveira και Raul Fernandez, με επιπλέον ροή πληροφοριών που θα φανούν χρήσιμες για την ανάπτυξη του RS-GP.

 rsgp6.jpg

Στο επίκεντρο ωστόσο, είναι ο Aleix Espargaró που θα παλέψει ξανά για το πρωτάθλημα μετά την τέταρτη θέση του την περασμένη σεζόν εν μέσω ατυχιών. Ο βετεράνος της ομάδας βάσει στατιστικών και ο «Καπετάνιος» με ομόφωνη επευφημία, θα μπορεί να βασιστεί τόσο στην τέλεια συμβίωση με μια ομάδα που τον ακολουθεί από το 2017 όσο και στην εμπειρία και την ωριμότητα που έχει αποκτήσει πλέον. Για το Maverick Vinales, η «θετική» πίεση είναι εξίσου ξεκάθαρη με το 2022 να ήταν μια χρονιά ανάπτυξης με κάποιες πολύ καλές στιγμές. Το 2023 υπόσχεται να είναι η χρονιά που θα επιτύχει υψηλού επιπέδου συνέπεια.

 rsgp1.jpg

Ως προς τη μοτοσυκλέτα, ο V4 κινητήρας έχει αυξήσει την ισχύ και τις μέγιστες στροφές ανά λεπτό, με την αρχιτεκτονική του πλαισίου να έχει επανεξεταστεί με βάση τα αιτήματα των αναβατών, αποσκοπώντας σε πρόσφυση και σταθερότητα. Η αεροδυναμική διατηρεί τις ιδέες που εισήχθησαν το 2022, όπως το κυρτό πλαϊνό φέρινγκ ή τη χαρακτηριστική διαμόρφωση του μπροστινού πτερυγίου και τις εξελίσσει, επιβεβαιώνοντας την τεχνολογική ηγεσία της Aprilia Racing στον τομέα. Τα ηλεκτρονικά επωφελούνται από την εισαγωγή μιας νέας ECU Magneti Marelli και τη διαχείριση στρατηγικής, αντικείμενο συνεχούς δουλειάς που θα συνεχίσει αγώνα με αγώνα.

 rsgp5.jpg

Massimo Rivola - Διευθύνων Σύμβουλος της Aprilia Racing: «Η ανάπτυξή μας είναι αναμφισβήτητη, όπως και το πόσο γρήγορα βελτιωθήκαμε. Είναι ένας δρόμος που δεν προέκυψε τυχαία. Είμαστε μια καλύτερη εταιρεία από κάθε άποψη, οπότε αναμένω αυτή η τάση να συνεχιστεί. Η πρόκλησή μας θα αυξηθεί τώρα με την περαιτέρω ευθύνη μιας δορυφορικής ομάδας η οποία, ενώ αφενός θα μας επιτρέψει να έχουμε πολύ περισσότερες διαθέσιμες πληροφορίες, θα είναι επίσης ένας σημαντικός πάγκος δοκιμών για την οργανωτική και αναλυτική μας ικανότητα. Στην πραγματικότητα, μία από τις περιόδους έντασης εργασίας ήταν θετική, όπως και οι πρώτες δοκιμές, αλλά μόνο στον αγώνα θα μπορέσουμε να αξιολογήσουμε το επίπεδό μας σε σχέση με τους αντιπάλους μας. Θα είμαστε υπό μεγαλύτερη πίεση και αντιμετωπίζουμε νέα μορφή που συνεπάγεται νέες προκλήσεις για τις ομάδες και τους αναβάτες, αλλά έχουμε προετοιμαστεί καλά και πιστεύω ότι θα ξεκινήσουμε τη σεζόν του πρωταθλήματος με εξαιρετικά υψηλό κίνητρο. Στόχοι; Να πάμε καλύτερα από πέρυσι.»

 rsgp8.jpg

Aleix Espargaro: «Το να είμαι με την Aprilia για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα με πιέζει γιατί ξέρω πόσο σημαντικά είναι τα αποτελέσματα για αυτήν την εταιρεία. Ταυτόχρονα, η ωριμότητα και το γεγονός ότι γνωρίζω καλά τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζομαι, δίνει ησυχία. Η σεζόν του πρωταθλήματος του 2023 θα ξεκινήσει με πολλά άγνωστα δεδομένα. Η νέα μορφή με τον αγώνα Sprint το Σάββατο θα απαιτήσει ακόμη περισσότερη προετοιμασία από εμάς τους αναβάτες, αλλά κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει πραγματικά τον πραγματικό αντίκτυπο αυτής της αλλαγής ακόμα. Έχω προετοιμαστεί στο μέγιστο των δυνατοτήτων μου και είμαι σίγουρος ότι θα διασκεδάσουμε και φέτος».

 rsg7.jpg

Maverick Viñales: «Έμαθα πολλά το 2022 για την Aprilia και την ομάδα μου, αλλά και για τον εαυτό μου. Αυτή τη νέα σεζόν, θα μπορέσουμε να εφαρμόσουμε όλα όσα μάθαμε κατά τη διάρκεια αυτής της μαθητείας. Μου άρεσε αμέσως το νέο RS-GP . Έχει βελτιωθεί σε πτυχές, όπως η διαχείριση του πρώιμου ανοίγματος του γκαζιού, που είναι θεμελιώδεις για το στυλ οδήγησης μου. Μου αρέσει το νέο σχήμα του Σαββατοκύριακου. Θα είναι ενδιαφέρον τόσο για τους οπαδούς όσο και για τις ομάδες που θα έχουν την ευκαιρία να προετοιμαστούν για τους κυριακάτικους αγώνες με τον αγώνα Sprint. Ανυπομονώ να ξεκινήσω. Το διάλειμμα ήταν αναζωογονητικό, αλλά τώρα θέλω απλώς να βγω στην πίστα!»

 rsgp3.jpg

Lorenzo Savadori: «Το νέο 2023 RS-GP 2023 είναι σαφώς ανώτερο, αλλά νομίζω ότι υπάρχουν ακόμα περιθώρια βελτίωσης. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να δοκιμάζουμε νέες λύσεις. Έχουμε μερικές ενδιαφέρουσες ιδέες να εφαρμόσουμε. Φυσικά, είμαι στο 100% καθώς αναρρώνω από διάφορους τραυματισμούς οπότε, όπως πάντα, θα είμαι έτοιμος να πάω. Η μεγαλύτερη βελτίωση της νέας Aprilia; Θα έλεγα ο κινητήρας. Κάναμε περισσότερα από ένα βήμα μπροστά και νομίζω ότι αυτό θα μας βοηθήσει κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν.»
Πηγή: MotoGP.com

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2023 19:58

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon