.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2023 14:22

H KTM γιορτάζει τη 19η νίκη της στο Dakar με τον Kevin Benavides [Βίντεο]

Η δεύτερη νίκη στο Dakar για τον Αργεντίνο Kevin Benavides – και πρώτη με την ΚΤΜ – επανέφερε την αυστριακή εταιρεία στην κορυφή για 19η φορά.

Η σταθερότητα ήταν το μεγάλο όπλο που έδωσε στον Kevin Benavides τη σπουδαία αυτή νίκη μετά από 14 εξαιρετικά απαιτητικές ημέρες αγώνα. Ο Αργεντίνος τα είχε όλα: εμπειρία, ταχύτητα και διάρκεια, έτσι παρότι μπήκε στην τελευταία μέρα του ράλι από τη δεύτερη θέση, 12 δευτερόλεπτα πίσω από τον ομόσταυλό του στη Red Bull KTM Factory Racing, τον Αυστραλό Toby Price, κατάφερε στο τέλος να πανηγυρίσει τη δεύτερη νίκη του με 43 δευτερόλεπτα διαφορά από τον Price που κατατάχθηκε δεύτερος – η πρώτη νίκη του Benavides ήταν το 2021, τότε με τη Honda.

Ο αγώνας του 2023 θα μείνει στην ιστορία ως ένας από τους σκληρότερους για διάφορους λόγους. Οι αναβάτες οδήγησαν πάνω από 8,000 συνολικά χιλιόμετρα και περίπου τα 5,00 εξ αυτών ήταν μια μάχη ενάντια στα χρονόμετρα. Η έρημος της Σαουδικής Αραβίας δε συγχωρεί λάθη, αλλά όλα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα λόγω των καταρρακτωδών βροχοπτώσεων που ταλάνισαν τους αναβάτες την πρώτη εβδομάδα του ράλι, καθώς το τερέν έγινε δυσκολότερο και οι πλημμυρισμένες επιφάνειες έκαναν την πλοήγηση ακόμη πιο ασαφή. Προσθέστε την σωματική κούραση και την έλλειψη ύπνου στην εξίσωση – καθώς οι αναβάτες έπαιρναν εκκίνηση πολύ πριν βγει ο ήλιος το πρωί – και έχετε μιαν εικόνα του βαθμού δυσκολίας, όχι μόνο στο σώμα, μα και στο μυαλό.

2023 Dakar Rally Victory Red Bull KTM Factory Racing

Την πρώτη εβδομάδα του αγώνα ο Benavides κρατούσε τη δεύτερη θέση της κατάταξης, με τον νεαρό Αμερικανό Mason Klein να τον ακολουθεί και τον Price τέταρτο, σε διαφορά μικρότερη των 2 λεπτών από τον πρωτοπόρο.

Στη δεκάδα βρισκόταν ως την 8η μέρα και ο Matthias Walkner, σαφώς όχι εκεί που θα ήθελε να είναι, αλλά ακόμη και ότι συνέχιζε ήταν ένα θαύμα δεδομένου ότι είχε τραυματίσει τον καρπό του μόλις τη 2η μέρα.

Στη δεύτερη εβδομάδα το κεντρικό θέμα ήταν πια οι αμμόλοφοι, όπου η μεν πλοήγηση έγινε λίγο πιο εύκολη, αλλά το διάβασμα του τερέν δυσκόλεψε σημαντικά. Ο Klein έπεσε σε δύο συνεχόμενες μέρες μετά την ανάπαυλα στη μέση του αγώνα, έτσι μπορεί να συνέχισε για λίγο, αλλά στο τέλος αναγκάστηκε να αποσυρθεί τη 12η μέρα λόγω των τραυματισμών του.

Μια μέρα αργότερα εγκατέλειψε και ο Walkner, μετά από ένα ατύχημα τη 13η μέρα που τον έστειλε στο νοσοκομείο, ευτυχώς χωρίς σοβαρό τραυματισμό.

2023 Dakar Rally Victory Red Bull KTM Factory Racing 6

Στο κλείσιμο εκείνης της μέρας ο Benavides ακολουθούσε τον Price για μόλις 12 seconds και όλα θα κατέληγαν σε ένα σπριντ 138 χιλιομέτρων την 14η και τελευταία μέρα του αγώνα. Ξεκινώντας με αντίστροφη σειρά, ο Benavides έφυγε προτελευταίος και ο Price τρία λεπτά αργόγερα. Οι δύο αναβάτες των KTM 450 RALLY τα έδωσαν όλα για τη νίκη, μα μόνο ένας θα την πανηγύριζε – ο Kevin Benavides.

Το σημείο-κλειδί ήταν η πλοήγηση, καθώς ο Price έχασε δύο σημεία ελέγχου και αναγκάστηκε να γυρίσει για λίγο πίσω, έτσι τελικώς τερμάτισε 55 δευτερόλεπτα μετά τον Benavides, ο οποίος πήρε τη δεύτερη προσωπική του και 19η για την ΚΤΜ νίκη.

Δείτε στη συνέχεια ένα βίντεο-αφιέρωμα της ΚΤΜ στον μεγάλο νικητή της, Kevin Benavides.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon