.
Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2023 16:04

MotoGP – Ο 1000ος αγώνας στην ιστορία θα είναι στο φετινό Le Mans

Η Γαλλική πίστα θα φιλοξενήσει το 1000ο Grand Prix στην 70χρονη ιστορία του αθλήματος.

Το Shark Grand Prix de France 2023 θα έχει μια ξεχωριστή θέση στην ιστορία του MotoGP, με το κλασικό πια Le Mans να φιλοξενεί το 1000ο Grand Prix στη μακρά ιστορία του θεσμού! Ο αγώνας-ορόσημο θα πραγματοποιηθεί σε έναν «αριστοκρατικό» χώρο για τους πιστούς του μηχανοκίνητου αθλητισμού που είδε πάνω από 110.000 οπαδούς να μαζεύονται στις εξέδρες την ημέρα του αγώνα MotoGP το 2022.

Το Le Mans έχει φιλοξενήσει 35 Grand Prix και χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1969 πριν το MotoGP επιστρέψει πλήρως στο αγωνιστικό ημερολόγιο το 2000. Με το Γαλλικό GP να ψηφίστηκε επίσης ως το καλύτερο Grand Prix του 2022, ετοιμάζεται μια ένδοξη επιστροφή στο Le Mans την επόμενη σεζόν..

Για την ιστορία, το πρώτο Grand Prix πραγματοποιήθηκε εκεί τον Ιούνιο του 1949, σαν το πρώτο από τα έξι αγωνιστικά γεγονότα στην εναρκτήρια σεζόν του αθλήματος. Έκτοτε, το MotoGP έχει εξελιχθεί σε πραγματικά παγκόσμια κλίμακα, με ένα ημερολόγιο 21 αγώνων που εκτείνεται σε πέντε ηπείρους το 2023. Κατά τη διάρκεια της 70χρονης ιστορίας του MotoGP, έχουν στεφθεί 125 διαφορετικοί Παγκόσμιοι Πρωταθλητές σε όλες τις κατηγορίες, αντιπροσωπεύοντας συνολικά 20 διαφορετικά έθνη.

Ακόμα, η αγωνιστική δράση έχει πραγματοποιηθεί σε 29 χώρες με 73 πίστες να έχουν φιλοξενήσει αγώνες και δύο ακόμη -σε Καζακστάν και Ινδία- να προστίθενται το 2023!

Πηγή: motogp.com

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2023 17:48

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon