.
Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2023 07:35

MotoGP – Παρουσιάστηκε η εργοστασιακή ομάδα της Ducati για το 2023

Η ομάδα που σάρωσε το πρωτάθλημα του 2022 κατακτώντας το triple crown πήρε την τελική της μορφή εν όψει του 2023.

Η αποκάλυψη της Desmosedici GP του 2023 πραγματοποιήθηκε με τους Francesco Bagnaia και Enea Bastianini να αποκαλύπτουν το νέο τους «όπλο», το οποίο και φέτος διατηρεί το κλασικό κόκκινο χρώμα της Ducati, ενισχυμένο με μερικές carbon πινελιές. Η μεγαλύτερη αλλαγή –προς το παρόν- ωστόσο, είναι ότι o Bagnaia θα έχει το νούμερο 1 πάνω στη μοτοσυκλέτα του, μπαίνοντας και πάλι σε ένα «κλειστό club», καθώς οι αναβάτες που έχουν «φορέσει» τον άσσο είναι λίγοι. Μαζί με την ομάδα του MotoGP μάλιστα, παρουσιάστηκε και η σαρωτική ομάδα της Ducati στα WSBK με τους Alvaro Bautista και Michael Ruben Rinaldi. Ας δούμε όμως πρώτα τι είπαν οι άνθρωποι του MotoGP.

dl23b.jpg

Claudio Domenicali ,Διευθύνων Σύμβουλος της Ducati Motor Holding: Σήμερα ζούμε άλλη μια αξιοσημείωτη στιγμή για τη Ducati. Για πρώτη φορά στην ιστορία της εταιρείας, λανσάρουμε μαζί τις επίσημες ομάδες MotoGP και WorldSBK, την Ducati Lenovo Team και Aruba.it - Racing. Η επανέναρξη όλων μαζί είναι ένας όμορφος τρόπος για να γιορτάσουμε την αξία και τις δεξιότητες της καλύτερης ομάδας Ducati Corse ποτέ, της οποίας η καθημερινή δουλειά μας έχει οδηγήσει στην κορυφή του κόσμου. Μετά τις απίστευτες επιτυχίες της περασμένης αγωνιστικής σεζόν, η πρόκληση ξεκινά από μια τοποθεσία όπως η Madonna di Campiglio, μια τέλεια έκφραση του «Made in Italy» του οποίου είμαστε περήφανοι πρεσβευτές. Η Ducati είναι μια μάρκα που διακρίνεται από στυλ, επιδόσεις και τεχνολογία, με πάθος γιατί οι αγώνες είναι ένα κεντρικό στοιχείο. Η εργασία ενώ διασκεδάζουμε είναι μέρος της φιλοσοφίας μας. Προσθέτει αξία σε αυτό που κάνουμε και μας επιτρέπει να δεσμευόμαστε ακόμη περισσότερο, διαχειριζόμενοι καλύτερα την κούραση. Η ομορφιά και οι ευκαιρίες των βουνών που μας καλωσορίζουν είναι οι τέλειες ευκαιρίες για να συνδυάσουμε τις δεσμεύσεις της εκδήλωσης της παρουσίασης με στιγμές καθαρής απόλαυσης για να μας δώσουν την κατάλληλη ενέργεια για την έναρξη της σεζόν.

dl23e.jpg

Luigi Dall'Igna, Γενικός Διευθυντής της Ducati Corse: Η έναρξη μιας νέας σεζόν είναι πάντα συναρπαστική και φέτος ακόμα περισσότερο μετά το 2022 που προορίζεται να μείνει στην ιστορία. Η αναπαραγωγή των αποτελεσμάτων του περασμένου έτους θα είναι πρόκληση, αλλά ο στόχος μας είναι πάντα να ξεπερνάμε τους εαυτούς μας και να βελτιωνόμαστε συνεχώς. Στο MotoGP, εκτός από τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Pecco Bagnaia, θα μπορούμε επίσης να υπολογίζουμε τον Enea Bastianini, τον τρίτο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πέρυσι με την ομάδα της Ducati Gresini Racing. Είμαστε πεπεισμένοι ότι και οι δύο αναβάτες μας θα είναι και φέτος ανάμεσα στους πρωταγωνιστές του Πρωταθλήματος. Σίγουρα ο ανταγωνισμός θα είναι ακόμα υψηλότερος. Υπάρχουν πολλοί δυνατοί αναβάτες στο grid και οι άλλοι κατασκευαστές σίγουρα θα έχουν δουλέψει σκληρά κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Ωστόσο, δεν έχουμε τελειώσει, οπότε ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε αυτή τη νέα σεζόν και να υπερασπιστούμε τους τρεις τίτλους που κατακτήσαμε πέρυσι.

dl23c.jpg

Francesco Bagnaia : Το χειμερινό μου διάλειμμα ήταν μικρότερο από το συνηθισμένο λόγω όλων των υποχρεώσεων μετά την κατάκτηση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, αλλά τώρα είμαι φορτωμένος και ανυπόμονος να ξεκινήσω τη σεζόν. Μου έλειψε η Desmosedici GP και η ομάδα μου και ανυπομονώ να επιστρέψω στην πίστα. Δεν μπορούσα να αποφασίσω αν θα συνεχίσω να χρησιμοποιώ τον αριθμό 63 ή αν μεταβώ στον αριθμό 1 και στο τέλος αποφάσισα το δεύτερο. Βλέποντάς το στη μοτοσυκλέτα είναι όμορφο και τώρα στόχος μου θα είναι να κάνω τα πάντα για να το κρατήσω. Δεν θα είναι εύκολο γιατί περιμένω ακόμη πιο σκληρό ανταγωνισμό από πέρυσι, με πολλούς αντιπάλους έτοιμους να παλέψουν για τον τίτλο. Ωστόσο, γνωρίζω ότι έχω την καλύτερη μοτοσυκλέτα και η ομάδα θα στοχεύσει ξανά ψηλά το 2023. Ευχαριστώ και πάλι όλη την Ducati και την ομάδα μου! Είμαι έτοιμος να συνεχίσουμε μαζί την περιπέτειά μας.

dl23d.jpg

Enea Bastianini : Το να φοράω τα χρώματα της επίσημης ομάδας είναι μεγάλο συναίσθημα και τώρα εξαρτάται από μένα να αποδείξω ότι αξίζω αυτή την ευκαιρία. Είμαι ενθουσιασμένος με τη νέα σεζόν! Ευτυχώς, δεν θα χρειαστεί να περιμένω πολύ για να μπορέσω να οδηγήσω τη Desmosedici GP στην πίστα. Σε μερικές εβδομάδες, θα είμαστε στη Sepang για την πρώτη δοκιμή της χρονιάς και θα είναι μια κρίσιμη στιγμή για να γνωρίσουμε καλύτερα τα παιδιά της ομάδας και πάνω απ 'όλα, να αρχίσουμε να δουλεύουμε στη μοτοσυκλέτα. Θα είναι μια πολύ ανταγωνιστική χρονιά και σίγουρα θα υπάρξουν εύκολες και πιο δύσκολες στιγμές, αλλά είμαι έτοιμος για όλα! Ευχαριστώ και πάλι τον Claudio, τον Gigi, τον Paolo, τον Davide και ολόκληρη την Ducati! Θα δώσω το 100% όπως πάντα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon