.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 05 Ιανουαρίου 2023 12:35

O Jorge Lorenzo γλίτωσε πρόστιμο 11 εκατομμυρίων στην Ισπανία

Η ισπανική εφορία κυνήγησε για δεύτερη φορά τον Lorenzo για φοροδιαφυγή, ξανά δίχως επιτυχία.

Το 2021 ο Jorge Lorenzo γέμισε πρωτοσέλιδα μοτοσυκλετιστικών (και όχι μόνο) ΜΜΕ όταν βρέθηκε υπόδικος στην Ισπανία, καθώς οι οικονομικές αρχές της χώρας θεώρησαν πως την τριετία 2013-2015 απέκρυψε εισοδήματα με το πρόσχημα πως ζει στην Ελβετία και διεκδικούσαν φόρους και πρόστιμα που έφταναν τα 35 εκατομμύρια ευρώ.

Τότε ο Lorenzo αθωώθηκε από το ισπανικό δικαστήριο, ωστόσο σύντομα ξαναβρήκε το ισπανικό κράτος εναντίον του, αυτή τη φορά ζητώντας του 7.8 εκατομμύρια σε φόρους και 3.6 εκατομμύρια σε πρόστιμα για απόκρυψη εισοδημάτων του 2016.

Για μια φορά ακόμη, ωστόσο, το Περιφερειακό Διοικητικό και Οικονομικό Δικαστήριο της Καταλονίας τον κήρυξε αθώο, καθώς οι αρχές απέτυχαν να αποδείξουν πως ζούσε στην Ισπανία για τουλάχιστον 183 μέρες το 2016 ώστε να είναι υπόχρεος καταβολής φόρων, ως προβλέπει η ισπανική νομοθεσία.

Οι αρχές κατάφεραν να αποδείξουν πως ο Lorenzo ήταν στην πατρίδα του για 168 μέρες το 2016, έτσι το δικαστήριο εκ των πραγμάτων υποχρεώθηκε να αθωώσει τον Lorenzo, που επισήμως δηλώνει ότι ζει στo Lugano της Ελβετίας.

Μάλιστα προκαλεί εντύπωση η αναφορά πως οι ισπανικές αρχές προσμετρούν στις 168 μέρες και τη διάρκεια των τεσσάρων ισπανικών Grand Prix στα οποία ο Lorenzo συμμετείχε.

Αρχίζει κανείς ν’ αναρωτιέται αν του χρόνου τέτοια εποχή θα γράφουμε την ίδια είδηση για τη δίωξη του πρωταθλητή για το οικονομικό έτος 2017, μας και φαίνεται πως έχουν πάρει στη σειρά κάθε χρόνο από τότε που δηλώνει κάτοικος Ελβετίας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon