.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2012 09:48

Κοντομάρος και Παπασταύρου στο Misano

 

 

Mε την ομάδα Meremetis -Zerozen Racing

 

 

Η Η ομάδα Zerozen Racing με τους οδηγούς της, Κώστα Κοντομάρο και Γιώργο Παπασταύρου το τριήμερο 13 έως 15 Ιουλίου βρέθηκε στη διεθνούς φήμης πίστα του Misano προκειμένου να συμμετάσχει σε trackday και φιλικό αγώνα που συνδιοργάνωσε ο Σωτήρης Ζαφειρόπουλος και η Extreme trackdays.
Στόχοι της ομάδας ήταν να πάρει πολύτιμες εμπειρίες αλλά και να μετρήσει τις δυνάμεις της δεδομένου πως στη πίστα βρισκόντουσαν αρκετές έμπειρες ομάδες και αθλητές για δοκιμές.
Με το πέρας του τριημέρου το αποτέλεσμα ήταν πέρα των προσδοκιών.

Επιτυχίες και ατυχίες

Ο Κώστας κατάφερε και «έπιασε» χρόνους Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (με ταχύτερο γύρο στο 1.43.55). Συγκεκριμένα, στον αγώνα του Σαββάτου τερμάτισε στη τέταρτη θέση γενικής και της Κυριακή αν δεν εγκατέλειπε απο μια ασήμαντη βλάβη στο λεβιέ των ταχυτήτων θα κέρδιζε τη δεύτερη θέση!
Στη κατηγορία του Γιώργου (600cc) έγινε μόνο ένας αγώνας τη Κυριακή. Στα χρονομετρημένα του Σαββάτου ο Γιώργος είχε γράψει 24ο χρόνο απο συνολικά 55 περίπου αναβάτες. Λόγο λάθους κατα τη διαδικασία εκκίνησης (που σε όλες της κατηγορίες ήταν με τις μοτοσυκλέτες σε κίνηση – roll start) τον ανάγκασε να ξεκινήσει απο τη τελευταία θέση. Μέσα σε μόλις έξι γύρους που ήταν η διάρκεια του αγώνα κατάφερε και τερμάτισε στην 22η θέση και να γράψει 12ο χρόνο στη κατηγορία του!


Ο Γιώργος παρ’ όλη τη μικρή ηλικία του (δεν έχει κλείσει τα 17) μπήκε σε μια Ευρωπαϊκή, ταχύτατη πίστα και μπόρεσε και αντεπεξήλθε των δυσκολιών και των απαιτήσεων της με επιτυχία. Το μέλλον ανήκει σ'αυτό το παιδί και είμαστε πολύ ευτυχείς που δουλεύουμε μαζί του!
Το συνολικό αποτέλεσμα αυτών των τριών ημερών μας έδωσε μια πολύ σημαντική πληροφορία. Οι δυνατότητες για το κάτι παραπάνω υπάρχουν, ομάδα και αναβάτες μπορούν να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες απαιτήσεις μιας τέτοιας πίστας, ταχύτατων αναβατών και πολύ καλά προετοιμασμένων μοτοσυκλετών. Με την επιστροφή μας, ήδη απο το καράβι, πήραμε την απόφαση αντί για καλοκαιρινές διακοπές όλη η ομάδα να επισκεφθεί μια άλλη διάσημη πίστα της γείτονας χώρας, το Mugello. Με την ίδια διάθεση και τους ίδιους στόχους! Η ομάδα θα βρίσκεται στη πίστα απο 10 έως 11 Αυγούστου σε trackday ενώ παράλληλα θα αγωνιστεί τη Κυριακή με κανονική διαδικασία εκκίνησης αυτή τη φορά.
Με την ευκαιρία θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Σωτήρη Ζαφειρόπουλο και την Extreme trackdays. Τη Fan Motorcycles που πιστεύει σε μάς και μας στηρίζει. Τη Pirelli για τα εκπληκτικά ελαστικά της. Τη Hellinmoto και τα καταστήματα Παπασταύρου.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2012 10:01

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Rossi – Ducati διαζύγιο! Ryan Dungey – Πρωταθλητής AMA Motocross 2012! »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon