.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2012 12:59

Rossi – Ducati διαζύγιο!

 

 

Επιστροφή στη Yamaha για δύο χρόνια!

 

 



Λίγη ώρα πριν, όπως ήταν αναμενόμενο μετά τις έντονες φημολογίες των τελευταίων ημερών, η Ducati ανακοίνωσε το διαζύγιο με τον Valentino Rossi, και η Yamaha την υπογραφή συμβολαίου για τα επόμενα δύο έτη, 2013 και 2014.

Οι φήμες και η πορεία τους

Είχε φανεί από καιρό ότι το δίδυμο Ducati – Rossi δεν “πήγαινε” και εδώ και δέκα μέρες, το internet είχε πάρει φωτιά από τα σενάρια που ήθελαν τον Valentino να επιστρέφει στην Yamaha. Ενώ όλα είχαν προχωρήσει και αφού οι ομάδες περίμεναν το πέρας του δεκαπενταύγουστου για να ανακοινώσουν η μία την λήξη και η άλλη την έναρξη της συνεργασίας, τελικά σήμερα το πρωί ανακοινώθηκαν τα νέα. Ο Valentino επιστρέφει στην ομάδα με την οποία κατέκτησε τέσσερις παγκόσμιους τίτλους στα MotoGP, το 2004 και 2005, και το 2008 και 2009. Ύστερα 46 αγώνες που κέρδισε με την Yamaha μέσα στα εφτά χρόνια που βρέθηκε στη σέλα της YZR-M1, ήρθε η ώρα να επιστρέψει, μετά από δύο χρονιές στην Ducati τις οποίες σίγουρα θα θέλει να ξεχάσει.

Είναι "λίγος" ο Rossi?

Όμως, γεννάται ένα μεγάλο ερώτημα στο οποίο απ’ ότι φαίνεται μέχρι και ο ίδιος ο Rossi δεν θα έχει απάντηση. Άνθρωπος ή μηχανή; Ήταν ο μεγάλος λόγος για τον οποίο ο Rossi άφησε την Honda για να μεταπηδήσει στην Yamaha, και να αποδείξει ότι δεν κερδίζουν οι μοτοσυκλέτες – όπως ήθελε η Honda να δείχνει, αλλά οι αναβάτες. Αυτό το σενάριο δεν έπαιξε με την Ducati μιας και ο Rossi με την ομάδα του δεν κατάφεραν να κάνουν όσο ανταγωνιστική έπρεπε την Ducati και να πρωταγωνιστήσει.
Η επιστροφή του στην Yamaha σίγουρα δεν αποδεικνύει ότι ο Rossi είναι “λίγος” και η Yamaha ικανή να τον κάνει να κερδίσει. Όποιος το πιστεύει ή το πίστεψε όσο αυτός βρισκόταν στη σέλα της Ducati, ας κοιτάξει τα βάθρα και τους τίτλους αλλά και όσα έχει δώσει στο σπορ τα τελευταία χρόνια - πριν βιαστεί να μιλήσει. Όμως, η Yamaha είναι σίγουρα ανταγωνιστική, και ο Ιταλός δεν έχει χρόνο για πειραματισμούς, μιας και ήδη περπατάει τα 34 χρόνια του.
Αν και η Ducati του πρότεινε 17 εκατομμύρια euro για να παραμείνει στην ομάδα, αυτός προτίμησε την μοτοσυκλέτα με την οποία έχει διαπρέψει στο άμεσο παρελθόν. Bye Bye baby έλεγε πριν δύο χρόνια ο Rossi στην Yamaha, welcome baby θα λένε όλοι οι οπαδοί του μιας και από τώρα, όλοι γνωρίζουμε ότι το θέαμα στα MotoGP του 2013 θα είναι αυξημένο με τον Rossi πλέον δίπλα στον μεγάλο του αντίπαλο, Jorge Lorenzo!

Οι δηλώσεις του Jarvis

Όπως δήλωσε και ο Lin Jarvis, Managing Director της Yamaha Motor Racing: “ Είναι πολύ καλά τα νέα για την Yamaha. Τον Ιούνιο ανακοινώσαμε την συνέχιση της συνεργασίας με τον Jorge Lorenzo, και τώρα είμαστε στην πολύ καλή θέση να ανακοινώσουμε και την συνεργασία με τον Valentino Rossi. Είναι ότι καλύτερο για την προώθηση της μάρκας, μιας και το συγκεκριμένο δίδυμο που ήταν μαζί το 2008, 2009, και 2010, μας έδωσε το “Triple Crown”, τους τίτλους στους αναβάτες, ομάδα και κατασκευαστές, για τρεις συνεχόμενες χρονιές.”

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2012 13:14

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon