.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2012 13:19

Η MICHELIN στην κορυφή της κατάταξης

 

 

Στους αγώνες ταχύτητας

 

 

 

Ηγέτης του πρωταθλήματος από την αρχή της σαιζόν, ο Γάλλος κατασκευαστής επιβεβαιώνει την θέση του στην Albacete με τον συνεργάτη του την KAWASAKI, σε τρία αγωνίσματα του τέλους του πρωταθλήματος.

Η υπεροχή του κατασκευαστή

Κάτω από τον ιβηρικό ήλιο μια κούρσα υψηλού επιπέδου διεξήχθη από τους πιλότους της κατηγορίας Stock-Extreme.  Μαχόμενος για την δεύτερη θέση του βάθρου, ο Santi BARRAGAN, της ομάδας Palmeto PL Racing Team, κατακτά την δεύτερη θέση στον 12ο γύρο.  Με την Kawasaki του No 51, εφοδιασμένη με ελαστικά MICHELIN, βαθαίνει την διαφορά και επιβεβαιώνει την δεύτερη θέση του κάτω από την καρό σημαία.  Ο Carmelo MORALES της ομάδας JHK T-SHIRT Laglisse, με την Kawasaki No 31, τερματίζει στο τρίτο σκαλί του βάθρου, έναν βαθμό πριν από τον τίτλο του πρωταθλητή.
Αυτή η επίδοση υπογραμμίζει την υπεροχή του κατασκευαστή ελαστικών από το Clermont ο οποίος εγκαθίσταται στις τέσσερις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος.  «Μια επίδοση ευθυγραμμισμένη με τον αρχικό στόχο μας : να κερδίσουμε τον τίτλο στην Ισπανία» σχολιάζει ο Nicolas GOUBERT, Τεχνικός Διευθυντής του Αγωνιστικού Τομέα του Ομίλου MICHELIN.
Το επόμενο ραντεβού στην Albacete είναι για τις 9 Σεπτεμβρίου.

Το τροπαιολόγιο


Το τροπαιολόγιο της MICHELIN στο Ισπανικό Πρωτάθλημα Ταχύτητας - CEV – στην κατηγορία Stock Extreme

Το 2010 (MICHELIN πρωταθλήτρια) :
•    6 pole positions
•    10 βάθρα
•    6 νίκες
•    5 διπλές νίκες
•    2 τριπλές νίκες

Γερμανικό πρωτάθλημα

Γερμανικό Πρωτάθλημα Ταχύτητας :  H MICHELIN στους 6 βαθμούς από τον επί κεφαλής
Με τη σαιζόν να θεωρείται ότι θα είναι μια σαιζόν ανακαλύψεων και μαθητείας για τις ομάδες του  Bibendum, η συμμετοχή της MICHELIN στο IDM (Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft) εμφανίζεται πιο ευνοϊκή απ’ ό,τι προβλεπόταν.  Πράγματι, είναι πλέον συνηθισμένο να βλέπουμε τον Γάλλο κατασκευαστή να παίζει στις πρώτες θέσεις και να εγκαθίσταται στο βάθρο στον έναν αγώνα μετά τον άλλον.
Έτσι ο Erwan NIGON, της ομάδας Van Zon-alpha Technik, με τη BMW No 7, καταλαμβάνει την δεύτερη θέση ήδη από την πρώτη κούρσα, αυτή την Κυριακή, στην πίστα του Αssen στην Ολλανδία, τοποθετώντας τον νεαρό από το Clermont επί κεφαλής του Γερμανικού Πρωταθλήματος.
Η δεύτερη κούρσα θα ανατρέψει αυτή την εξέλιξη : μετά από μια δύσκολη εκκίνηση, ο Erwan πέφτει στον 14ο γύρο.  Περιορίζεται στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος, μόνον  6 βαθμούς πίσω από τον πρώτο, και μένουν στο εξής τρία ραντεβού για τις ομάδες Van Zon-alpha Technik και MICHELIN για να επανακάμψουν και να επιβληθούν στο IDM.
Η επόμενη διοργάνωση θα διεξαχθεί στις 5 Αυγούστου, στην πίστα του Schleizer Drieick.

Endurance FIM

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Endurance FIM : «Να τοποθετηθούμε ως ηγέτης του πρωταθλήματος στη Suzuka »
Στις 29 Ιουλίου, θα διεξαχθεί η 35η έκδοση των 8 Ωρών της Suzuka, κούρσα τόσο μυθική όσο και θεαματική, στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.  Η Michelin προετοιμάζεται γι’ αυτήν την τρίτη διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Endurance FIM.  Οι ελεύθερες δοκιμές θα αρχίσουν ήδη από την Πέμπτη και η κούρσα θα γίνει την Κυριακή, στις 11:30, τοπική ώρα.  Με την προοπτική αυτού του μυθικού αγώνα, ο Nicolas GOUBERT, Τεχνικός Διευθυντής του Αγωνιστικού Τομέα του Ομίλου Michelin αποκαλύπτει τα στοιχήματα για τον Γάλλο κατασκευαστή ελαστικών στην Suzuka.

Ποιο είναι το στοίχημα για την Michelin στην Suzuka?
«Μετά από τη νίκη μας στη Ντόχα με την BMW, θέλουμε να τοποθετηθούμε και πάλι ως ηγέτης του πρωταθλήματος.  Έτσι, η Suzuka θα είναι η ευκαιρία για την Michelin και για τους συνεργάτες της, να στοχεύσουν ένα βάθρο με την BMW ή με την Yamaha.  Πράγματι, η YART τοποθετεί όλες τις πιθανότητες στην δική της πλευρά με όπλο δύο Ιάπωνες πιλότους για τους οποίους η πίστα της Suzuka δεν έχει μυστικά.  Η αυστριακή ομάδα έκανε μια καλή προσπάθεια αποφασίζονταις να συμμετάσχει στις δύο σεάνς δοκιμών στις αρχές Ιουλίου στην Suzuka για να προσαρμόσει τις ρυθμίσεις της μοτό και να επεξεργαστεί τις λεπτομέρειες της επιλογής των ελαστικών.  Αυτές οι σεάνς δοκιμών μας επιτρέπουν να δοκιμάζουμε μια επιλογή ελαστικών, να συλλέγουμε τις εντυπώσεις και την αίσθηση των πιλότων και να προτείνουμε τις τελευταίες εξελίξεις ώστε να είμαστε απόλυτα έτοιμη για την κούρσα.
Η BMW της ομάδας BMW Motorrad France ή η Yamaha του GMT 94 ακόμη κι αν δεν έχουν λάβει μέρος στις δοκιμές των αρχών Ιουλίου, έχουν επίσης πιθανότητες για το βάθρο.
Η 4η θέση της BMW το 2011 αποδεικνύει όλη την δυναμική της ομάδας και την αποφασιστικότητα των πιλότων, του Γάλλου και του Αυστραλού, να αντιμετωπίσουν στην πίστα τους Ιάπωνες πιλότους.
Όσο για την Yamaha του GMT 94, θα μπορούσε επίσης να κάνει την έκπληξη με τους ταλαντούχους πιλότους της και με την τεχνογνωσία του Christophe GUYOT ώστε να αποσπάσει μια θέση στο βάθρο.  Θα είμαστε στο πλευρό τους για να τους προτείνουμε τις πιο κατάλληλες και αποτελεσματικές τεχνικές λύσεις.»  

Ποια είναι τα ελαστικά που θα χρησιμοποιηθούν στην Suzuka ?
«Εξελίσσουμε τις γκάμες μας κάθε χρόνο και ανανεώνουμε σε ποσοστό ύψους 50% τις λύσεις που προτείνουμε στους συνεργάτες μας.
Στην Suzuka, θα διαθέσουμε ένα νέο πίσω ελαστικό, ειδικά σχεδιασμένο για την χάραξη της διαδρομής σε σχήμα οκτώ, ικανό να απορροφά την υψηλή θερμοκρασία και να παρέχει σταθερή επίδοση σε μια διαδρομή σχεδόν συμμετρική.
Επομένως εργαστήκαμε πάνω στο πέλμα για να προτείνουμε μια γόμα με περισσότερη πρόσφυση για να προσαρμόζεται καλύτερα στην επίστρωση της Suzuka.
Η εργασία των ομάδων της Michelin επέτρεψε να αναπτυχθεί ένα ελαστικό με γρήγορη ανάκτηση της θέσης του, πιο σταθερό και με μεγαλύτερη πολλαπλότητα δυνατοτήτων.
Οι καιρικές συνθήκες που θα συναντήσουμε θα επηρρεάσουν την επιλογή των ελαστικών για τις ελεύθερες δοκιμές, για την κατάταξη και για τον αγώνα.»

H Suzuka

Ποια είναι η σημασία της Suzuka για την Michelin ?
«Η Suzuka σηματοδοτεί το τρίτο αγώνισμα του πρωταθλήματος επί συνόλου πέντε αγώνων.  Αυτό το αγώνισμα μπορεί να επιτρέψει στις τρεις επίσημες ομάδες της κατηγορίας EWC να σημειώσουν βαθμούς σπουδαίους γι’ αυτές.
Είναι επομένως μια στιγμή – κλειδί της σαιζόν για να πάρουμε προβάδισμα και να εξασφαλίσουμε μια ηγετική θέση στο πρωτάθλημα.
Παράλληλα, από αθλητική άποψη, οι Ιάπωνες κατασκευαστές μοτό προσέχουν πάρα πολύ τα αποτελέσματα των κατασκευαστών ελαστικών στη Suzuka. »

Η Michelin σε αριθμούς στην Suzuka ?
«Θα είμαστε μια ομάδα από 10 ανθρώπους : 3 τεχνικοί για τις ομάδες, 3 άτομα για τις υπηρεσίες τοποθέτησης και ζυγοστάθμισης, 2 ειδικοί στην ανάπτυξη ελαστικών, 1 τεχνικός διευθυντής και 1 διευθυντής του Αγωνιστικού Τομέα.
Σχεδόν 1000 ελαστικά θα δρομολογηθούν προς την Suzuka με 13 κοντέινερ.»

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2012 13:26

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon