.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2022 10:01

Red Bull KTM Factory Racing – Παρουσίαση ομάδας για το παγκόσμιο ΑΜΑ SuperMotocross

Ενόψει της νέας σεζόν για το νεοσύστατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SuperMotocross της AMA, η ΚΤΜ παρουσίασε τη νέα της ομάδα.

Πριν λίγο καιρό η FIM ανακοίνωσε τη δημιουργία του δικού της Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Supercross (WSX), γεγονός που σαφώς προκάλεσε αντιδράσεις από τις ΗΠΑ και συγκεκριμένα την ΑΜΑ, ο θεσμός της οποίας κατείχε στάτους παγκοσμίου πρωταθλήματος ως και το 2021.

Έτσι η ΑΜΑ παρουσίασε φέτος ένα εντελώς ανανεωμένο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SuperMotocross, αυξάνοντας κατά πολύ τα χρηματικά έπαθλα (ώστε να κρατήσει τους κορυφαίους αναβάτες της απ’ το να φύγουν για το WSX της FIM, όπως λέγεται πως θα κάνει λ.χ. ο Γερμανός Ken Roczen της Honda). Κρίνοντας από τη στελέχωση της ομάδας της ΚΤΜ, φαίνεται πως τα καταφέρνει.

Μόλις μια μέρα μετά την αποκάλυψη της νέας ΚΤΜ 450 SX-F Factory Edition για το 2023, η αυστριακή εταιρεία παρουσίασε την εργοστασιακή της ομάδα ΑΜΑ SuperMotocross με ένα εντυπωσιακότατο ρόστερ: Cooper Webb, Marvin Musquin και Aaron Plessinger στην κατηγορία ΜΧ1 με τη νέα 450, αλλά και Tom Vialle και Maximus Vohland για την ΜΧ με το KTM 250 SX-F.

Οι πρώτοι τρεις είναι γνωστοί και μη εξαιρετέοι για όποιον παρακολουθεί το αμερικανικό ΜΧ και SX, καθώς πρόκειται για τον δις πρωταθλητή Webb, τον Γάλλο Musquin που τακτικά πρωταγωνιστεί και διεκδικεί νίκες, καθώς και τον Pressinger που ντεμπουτάρησε πέρυσι στη μεγάλη κατηγορία ανεβαίνοντας μερικές φορές στο βάθρο, προερχόμενος από πρωταγωνιστικό ρόλο στην ΜΧ2 με την Kawasaki τα προηγούμενα χρόνια.

Στην ΜΧ2 ωστόσο η μεγάλη είδηση είναι η προσθήκη του Tom Vialle, του νεαρού Γάλλου που προέρχεται από δύο συνεχόμενες κατακτήσεις της ΜΧ2 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross της FIM και, παρότι πολλοί θα περίμεναν να προαχθεί στην MXGP, αυτός θα διασχίσει τον Ατλαντικό Ωκεανό φέτος για να τρέξει στο πρωτάθλημα της ΑΜΑ.

Το 2023 ΑΜΑ SuperMotocross World Championship θα ανοίξει τη σεζόν στις 7 Ιανουαρίου 2023 από το στάδιο της καλιφορνέζικης πόλης Anaheim, για να ξεδιπλώσει ένα ανανεωμένο πρόγραμμα 31 αγώνων που θα περιλαμβάνει επίσης και το AMA Pro Motocross Championship.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2022 10:11

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon