.
Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2022 09:13

MotoGP – Οικονομικό φιάσκο ακυρώνει το GP της Φινλανδίας

Η υπόθεση του φινλανδικού GP πάει από το κακό στο χειρότερο, με τις αναβολές του να μετατρέπονται σε επ’ αόριστον ακυρώσεις.

Η ακύρωση οφειλόταν εν μέρει στην πτώχευση των δύο εταιρειών που βοήθησαν στην κατασκευή της πίστας, ενώ τώρα, η Dorna άρχισε τις μηνύσεις ως ένας από τους πιστωτές που θέλει να ανακτήσει την επένδυσή της. Η «Maanrakennus Pekka Rautiainen ky» και η «Macra oy» ήταν οι δύο εταιρείες που υπέβαλαν αίτηση πτώχευσης εναντίον της πίστας, προσπαθώντας επίσης να ανακτήσουν ποσά, καθώς ισχυρίζονται ότι δεν έχουν πληρωθεί. Σαν να μην έφτανε αυτό, δημοσιεύματα του εξωτερικού φέρνουν ένα ντόμινο εταιριών που επίσης θέλουν να πάρουν πίσω τα χρήματά τους από την...πίστα.

Η Dorna, η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για το MotoGP, φέρεται να μηνύει τη θυγατρική της πίστας, KymiRing Events, για ποσά ύψους 6,4 εκατομμυρίων ευρώ. Η εταιρεία δεν έλαβε ποτέ τίποτα από την KymiRing ακόμη και μετά την παροχή τιμολογίων στην πίστα την άνοιξη και το καλοκαίρι του τρέχοντος έτους.

Τώρα, φαίνεται ότι το επονομαζόμενο «Finnish GP» δεν θα έχει αίσιο τέλος καθώς δεν είχε καν.. την αρχή. Το KymiRing ήταν έτοιμο να φιλοξενήσει τον πρώτο αγώνα GP της Φινλανδίας μετά από σαράντα χρόνια με τον τελευταίο αγώνα να γίνεται εκεί το 1982. Η φιλοξενία δε μιας αγωνιστικής εκδήλωσης τέτοιου μεγέθους καταρρέει, δεδομένου του τρόπου με τον οποίο εξελίσσονταν τα γεγονότα με το KymiRing.

Έρχονται άλλωστε η Ινδία και το Καζακστάν, μιας και η Φινλανδία «την κάνει» σιγά-σιγά. Στο φινάλε κάντε λίγο υπομονή και το 2025 θα είναι και η Ελλάδα στο αγωνιστικό ημερολόγιο. Τι; Όχι;

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2022 07:58

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon