.
Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2022 09:01

MotoGP – Τα GSX-RR της Suzuki θα γίνουν σκραπ εξαιτίας… φόρων

Οι τίτλοι τέλους του MotoGP για τη Suzuki, φέρνουν και τη δυσάρεστη είδηση για την επικείμενη καταστροφή των GSX-RR λόγω.. εφορίας.

Για την ακρίβεια, ο Livio Suppo, αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας, δήλωσε στο GPOne.com ότι μόνο ένας περιορισμένος αριθμός μοτοσυκλετών θα κρατηθεί «στη ζωή», ενώ οι υπόλοιπες θα καταστραφούν όπως και τα υπόλοιπα εξαρτήματα τους!

«Δυστυχώς, δεν είναι πιθανότητα, αλλά βεβαιότητα. Μερικές από αυτές τις μοτοσυκλέτες θα καταλήξουν σε κάποιο μουσείο, οι άλλες θα καταλήξουν στην καταστροφή μαζί με τα ανταλλακτικά τους. Όλοι οι Ιάπωνες κατασκευαστές το κάνουν για φορολογικούς λόγους γιατί διαφορετικά θα ήταν ενεργές και θα έπρεπε να πληρώσουν φόρους. Δεδομένου ότι δεν είναι πλέον χρησιμοποιήσιμες, επιλέγουν να καταστρέφουν πάντα τα πάντα.»

GSXRR2.jpg

Από ό,τι φαίνεται εντωμεταξύ, η πλειοψηφία των πρωτοτύπων της Suzuki για το MotoGP, θα καταλήξει στα «παλιοσίδερα». Ίσως όμως ένα GSX-RR του 2022 φτάσει στο σπίτι του Alex Rins.

«Το ζήτησα, αλλά μου είπαν ήδη ότι έχει ήδη πληρωθεί. Αν έχω την ευκαιρία, ναι θα την αγοράσω. Αυτή που έχω ήδη στο σπίτι μου είναι από το 2020, για την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα, αλλά δεν ξεκινά», αποκάλυψε ο Rins. «Είπα στον Shinichi Sahara (Project Leader της Suzuki) ό,τι θα ήθελα, όταν τελειώσει ο αγώνας της Valencia, να ανέβω στο Motorhome, αλλά μου είπε ότι δεν ήταν δυνατό και ό,τι το θέμα έπρεπε να πάει στην Ιαπωνία».

Για την ιστορία, μεταξύ 2015 και 2022, το GSX-RR της Suzuki πέτυχε έναν Παγκόσμιο Τίτλο Αναβάτη με τον Joan Mir, έναν Ομάδας, καθώς και επτά νίκες. Η πορεία της φίρμας από το Hamamatsu ήταν εντυπωσιακή δεδομένου του πρόσφατου χρόνου παρουσίας της, ενώ στον κύκνειο αγώνα της σφραγίστηκε με τη νίκη του Alex Rins. Εμείς δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε μια γρήγορη επιστροφή.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2022 10:12

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon