.
Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2022 13:29

Ένα συναισθηματικό φινάλε στη Βαλένθια - Από τα μάτια της Michelin

Ο Alex Rins (Suzuki Team Ecstar) κερδίσε τον τελευταίο αγώνα του 2022, ενώ ο Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team), αν και στον αγώνα ήρθε ένατος, οι βαθμοί του ήταν αρκετοί για να κερδίσει τον τίτλο του MotoGP™ 2022. Διαβάστε την ανάλυση της Michelin για τον συγκεκριμένο αγώνα: 
Ο Alex Rins (Suzuki Team Ecstar) παίρνει τη νίκη στο συναισθηματικό και τελευταίο αγώνα MotoGP™ με τη Suzuki κάτω από τον καταγάλανο ουρανό, στην πίστα Circuit Ricardo Tormo στον αγώνα Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana.  Δεύτερος πέρασε τη γραμμή του τερματισμού ο  Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing), ενώ ο  Jorge Martin (Prima Pramac Racing) τερμάτισε στην τρίτη θέση. Ο Francesco Bagnaia τερμάτισε στην ένατη θέση και οι βαθμοί αυτοί ήταν αρκετοί για να κατακτήσει τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή MotoGP 2022 – τον πρώτο τίτλο αναβάτη για την Ducati από τότε που ο Casey Stoner κέρδισε το πρωτάθλημα το 2007. 
2022-20-gp-valencia-00833_1.jpg
Η επιλογή ελαστικών για τον αγώνα ήταν κυρίως τα εμπρός σκληρά και πίσω μεσαία μείγματα γόμας των ελαστικών MICHELIN Power Slicks, ένας συνδυασμός που προσέφερε την καλύτερη συνολική επίδοση, όσον αφορά στην πρόσφυση, στη σταθερότητα και στη συνέπεια. 
Στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής και χωρίς την απειλή βροχής που ήταν καθοριστικός παράγοντας στους πρόσφατους αγώνες, οι αναβάτες είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάζουν τα διάφορα μείγματα γόμας των ελαστικών ελαστικά MICHELIN Power Slick στο FP1 και να ρυθμίζουν τις μοτοσυκλέτες τους, χωρίς τη συνήθη πίεση που δέχονταν στους πρώιμους γρήγορους χρόνους αγώνα. Ωστόσο, προς το τέλος του FP2 τοποθετήθηκαν τα πίσω μαλακά ελαστικά καθώς οι αναβάτες πέρασαν σε λειτουργία time-attack.
Ο Luca Marini (Mooney VR46 Racing Team) τερμάτισε με τον ταχύτερο γύρο της ημέρας με  χρόνο 1'30.217, εκμεταλλευόμενος τα εμπρός μεσαία και πίσω μαλακά ελαστικά slicks.  Οι καιρικές συνθήκες ήταν ασυνήθιστες για τη Βαλένθια αυτή την εποχή του χρόνου, καθώς ο καιρός ήταν ζεστός όλη την ημέρα, χωρίς τις δροσερές πρωινές θερμοκρασίες που συνηθίζονται το Νοέμβριο.
motogp-valencia-grand-prix-2022_2.jpg
 
Οι πιο χαμηλές θερμοκρασίες επέστρεψαν στο FP3 το πρωί του Σαββάτου και ο Jack Miller (ομάδα της Ducati Lenovo) σημείωσε τον ταχύτερο γύρο με χρόνο 1'29.921, επιλεγέντας τα μαλακά μείγματα γόμας των ελαστικών  MICHELIN Power Slicks  και για τους δυο τροχούς. Οι χρόνοι ήταν κοντά όπως πάντα, με τους 12 κορυφαίους αναβάτες να έχουν λιγότερο από 0,5 δευτερόλεπτα διαφορά μεταξύ τους.
Σε ένα τεταμένο Q2, με περισσότερους αναβάτες στην πίστα και υψηλότερες θερμοκρασίες, οι χρόνοι αγώνα έπεσαν στα 1'29s και ο Jorge Martin πήρε την τρίτη συνεχόμενη pole του με χρόνο  1'29.621. Μαζί του στην πρώτη σειρά ήταν ο Marc Marquez (Repsol Honda Team) και ο Jack Miller.
motogp-valencia-grand-prix-2022.jpg
 
Σχολιάζοντας τον αγώνα, ο Piero Taramasso, Διευθυντής Michelin Two-Wheel Motorsport, δήλωσε: «Ήταν ένα απίστευτα συναισθηματικό Σαββατοκύριακο και ένα καλό Σαββατοκύριακο για να τελειώσουμε τη σεζόν του 2022. Τα ελαστικά είχαν καλές επιδόσεις από την αρχή, με σταθερά γρήγορους χρόνους αγώνα, είτε οι αναβάτες έκαναν το set-up τους και τις προσομοιώσεις απόστασης αγώνα, το time attack ή τους αγώνες. Είδαμε όλο το Σαββατοκύριακο ότι τα εμπρός σκληρά μείγματα γόμας  και τα πίσω μεσαία λειτούργησαν πολύ καλά για όλους τους αναβάτες και τις ομάδες και αυτό είχε σαν αποτελέσματα όλοι σχεδόν οι αναβάτες να επιλέξουν το συγκεκριμένο συνδυασμό  για τον αγώνα.
Ήταν μια μεγάλη σεζόν για όλους και μετά  και τις δοκιμές της Τρίτης, θα έρθει η ώρα να κάνουμε  ένα διάλειμμα, τόσο εμείς όσο και οι υπόλοιπες ομάδες. Ωστόσο, θα επιστρέψουμε την επόμενη σεζόν με μεγάλη ταχύτητα και ανυπομονούμε για άλλη μια υπέροχη χρονιά αγώνων στην κορυφαία κατηγορία. Τέλος, θα ήθελα να συγχαρώ τον Pecco Bagnaia και την Ducati για τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλήματος. Έχει περάσει καιρός, αλλά δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το prosecco είχε πολύ καλύτερη γεύση εξαιτίας αυτού και επιπλέον ήταν υπέροχο που είδαμε τον Alex Rins να παίρνει τη νίκη στον τελευταίο αγώνα MotoGP με τη Suzuki».
 
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2022 20:57

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon