.
Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2022 18:57

MotoGP 2022 – Χειρουργείο για τον Quartararo αλλά μετά τη Valencia

Από τα μισά της σεζόν και μετά, ο Fabio Quartararo είδε το άνετο βαθμολογικό προβάδισμα που είχε έναντι των Aleix Espargaro και Francesco Bagnaia να εξανεμίζεται, με την ατυχία του να μην έχει τέλος.

Για την ακρίβεια και για να τα πάρουμε από την αρχή, μέχρι το τέλος του Grand Prix της Αυστραλίας στις 15 Οκτωβρίου, ο Quartararo έχασε προβάδισμά του από τον Francesco Bagnaia. Με μόνο 50 βαθμούς να μένουν στο τραπέζι πριν τον αγώνα της Μαλαισίας, ο Pecco ήταν έτοιμος να δώσει στην Ducati το πρώτο της Πρωτάθλημα Αναβάτη από τότε που ο Casey Stoner πέτυχε κάτι τέτοιο για πρώτη φορά το 2007.

Ωστόσο, η πίεση του αναβάτη της Yamaha καθ' όλη τη διάρκεια των Ελεύθερων Δοκιμών -αλλά και των Κατατακτήριων- είχε ως αποτέλεσμα την πτώση. Μια πτώση που μεταφράστηκε σε κάταγμα στο αριστερό μεσαίο δακτύλο του. Η ιατρική ομάδα έδεσε γρήγορα το τραυματισμένο δάκτυλο και ο Fabio τερμάτισε το GP της Μαλαισίας ανέλπιστα καλά στην τρίτη θέση. Ο τερματισμός στο βάθρο κράτησε ζωντανές τις ελπίδες του για τον Τίτλο του πρωταθλητή, λίγο πριν τον τελευταίο αγώνα στο Circuit Ricardo Tormo στις 6 Νοεμβρίου 2022.

Πριν το τέλος της σεζόν όμως, ο Quartararo πέταξε στη Γαλλία ζητώντας ιατρική συμβουλή, με τους γιατρούς να ενημερώνουν τον εργοστασιακό αναβάτη της Yamaha ότι θα χρειαστεί χειρουργική επέμβαση για να επιδιορθώσει το κάταγμα του δακτύλου του. Ένα χειρουργείο που ο Γάλλος πρωταθλητής δεν θα κάνει παρά μόνο αφού ολοκληρωθεί η σεζόν του 2022.

Όλα αυτά με 23 βαθμούς να χωρίζουν τους Bagnaia και Quartararo, κάτι που σημαίνει πως ο Γάλλος πρέπει να κερδίσει το GP της Valencia ελπίζοντας ότι ο Pecco θα πέσει ή έστω θα τερματίσει κάτω από την 14η θέση.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon