.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2022 12:58

Jonathan Rea – Νέος τίτλος τιμής από το Βρετανικό Ανάκτορο

Πέντε χρόνια μετά την απονομή του τίτλου ΜΒΕ στον Άγγλο πρωταθλητή, ήρθε η ώρα να τιμηθεί με την ανώτερη βαθμίδα, ΟΒΕ.

Το 2017 ο Jonathan Rea κατακτούσε τον τρίτο του συνεχόμενο τίτλο WorldSBK και έγραφε το όνομά του σε ένα νέο ρεκόρ και σε μια πολύ αραιοκατοικημένη συλλογή θρυλικών πρωταθλητών καθώς τιμήθηκε με τον τίτλο MBE, Member of the British Empire, σε μια εκδήλωση όπου πρωτοστάτησε ο πρίγκηπας William.

Τώρα, μια πενταετία και άλλους τρεις τίτλους αργότερα, ο Rea επέστρεψε στο Buckingham Place για να λάβει τον νέο του τιμητικό τίτλο, τον δεύτερο υψηλότερο που μπορεί να απονεμηθεί σε πολίτη της Αγγλίας για τα επιτεύγματά του.

Το μετάλλιο Order of the British Empire (OBE) του απονεμήθηκε σε ειδική τελετή στο Blue Drawing Room από την Princess Royal, δηλαδή την πριγκήπισσα Άννα, αδελφή του νέου βασιλιά της Βρετανίας, Καρόλου ΙΙΙ.

Η τιμή αυτή αποδίδεται ως αναγνώριση σε πολίτες για την αποδεδειγμένη και συνεχιζόμενη επιτυχία και συμβολή στο πεδίο τους, το οποίο φυσικά στην περίπτωση του Rea είναι ο Μοτοσυκλετισμός.

“Νιώθω με ταπεινότητα μεγάλη τιμή που αναγνωρίζονται ξανά σε αυτό το επίπεδο για τα επιτεύγματά μου στον χώρο της μοτοσυκλέτας. Μοιάζει σα χτες που έλαβα το μετάλλιο ΜΒΕ από τον πρίγκηπα William στο Παλάτι, αλλά το να λάβω ένα OBE από την Princess Royal και να βρεθώ ανάμεσα σε τόσα σπουδαία ονόματα και θρύλους που το έχουν λάβει είναι πέρα από ο,τιδήποτε θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ,” δήλωσε συγκινημένος μετά την τελετή.

Ο Βορειοϊρλανδός αναβάτης παραβρέθηκε στην τελετή δίπλα στη σύζυγό του, Tatia, και τα αδέλφια του Chloe και Richard.

Στη συνέχεια επέστρεψε στους συνήθεις ρυθμούς του, καθώς το πρωτάθλημα είναι σε εξέλιξη και μάλιστα σε μια κρίσιμη καμπή για τη μάχη του τίτλου, καθώς ο ερχόμενος αγώνας θα ταξιδέψει το WorldSBK στην Αργεντινή και την πίστα San Juan Villicum το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 21-23 Οκτωβρίου 2022.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2022 13:01

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon