.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 03 Αυγούστου 2022 10:21

WorldSSP – Τιμωρία στον Aegerter επειδή προσποιήθηκε τραυματισμό

Ο πρωτοπόρος της κατάταξης στο παγκόσμιο Supersport έκανε ένα χοντρό λάθος, το οποίο και πλήρωσε άμεσα.

Ο πρώτος αγώνας της κατηγορίας των Supersport (WorldSSP) το απόγευμα του Σαββάτου (30/7) στην τσέχικη πίστα του Most ξεκίνησε με ένα συμβάν στο τέλος της ευθείας που έβγαλε εκτός μάχης κάμποσους αναβάτες. Μεταξύ αυτών και ο Dominique Aegerter, πρωτοπόρος στη βαθμολογία της κατηγορίας, ο οποίος δεν έφερε μεν καμιά ευθύνη για το ατύχημα, ωστόσο έπεσε κι αυτός παρασυρμένος από άλλους αναβάτες που τον πήραν μαζί τους καθώς σέρνονταν και κουτρουβαλούσαν προς την αμμοπαγίδα.

Η συνέχεια είχε κόκκινες σημαίες και διακοπή του αγώνα, καθώς ο Aegerter έδειχνε χτυπημένος, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο ιατρικό κέντρο και να βγει εκτός μάχης με συμπτώματα διάσεισης.

Μόνο που, όπως γρήγορα αποδείχθηκε, ο Ελβετός αναβάτης της Ten Kate Racing Yamaha δεν είχε απολύτως τίποτα, κάτι που άρχισε να φαίνεται όταν αργότερα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις κι έτσι την επόμενη μέρα δηλώθηκε έτοιμος να τρέξει στο δεύτερο σκέλος.

Λίγο πριν αρχίσει αυτό όμως, οι αγωνοδίκες ανακοίνωσαν πως ο Aegerter τιμωρείται με αποκλεισμό από το δεύτερο σκέλος για αντιαθλητική συμπεριφορά, καθώς ομολόγησε πως είχε προσποιηθεί τον τραυματισμό του για να οδηγήσει τον αγώνα σε διακοπή!

aegerter

Αναμφίβολα οι κριτές πρόσεξαν το βίντεο του συμβάντος όπου εμφανώς το κεφάλι του Aegerter δεν χτυπά πουθενά που να δικαιολογεί διάσειση, ενώ ο ίδιος φαίνεται να σηκώνεται αμέσως, να κοιτά τριγύρω και μετά να ξαπλώνει αργά στο έδαφος.

Όπως αναφέρει το επίσημο ανακοινωθέν στην ιστοσελίδα του WorldSBK, ο ίδιος ο αναβάτης ομολόγησε το πρωί της Κυριακής στους γιατρούς της πίστας πως είχε προσποιηθεί τα συμπτώματα της διάσεισης με στόχο να προκαλέσει τις κόκκινες σημαίες!

Ακούγεται λίγο αδιανόητο ομολογουμένως, καθώς θα έπρεπε να γνωρίζει πως τα χτυπήματα στο κεφάλι αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερη προσοχή και θα ήταν λογικό να περιμένει πως δε θα του επέτρεπαν να τρέξει στον αγώνα του Σαββάτου μετά την επανεκκίνηση από τη στιγμή που υπάρχει έστω και υποψία διάσεισης.

Εν τέλει αυτό το θόλωμα κόστισε ακριβά στον Aegerter. Αρχικά εξέδωσε μια δημόσια απολογία, στην οποία δεν είπε τίποτε περισσότερο από το να ζητήσει συγγνώμη αποδίδοντας την απόφασή του στο ότι “υπήρχε πολλή πίεση, αδρεναλίνη και συναισθήματα”.

Πάνω απ’ όλα όμως, ο Aegerter πλήρωσε το τίμημα με κόστος 50 βαθμών, όσους πήρε με δύο νίκες ο μοναδικός του αντίπαλος στο κυνήγι του τίτλου, Lorenzo Baldassarri (Evan Bros WorldSSP Yamaha), μειώνοντας τη διαφορά από την κορυφή από τους 64 στους 14 βαθμούς.

Έτσι, μετά την επιστροφή του πρωταθλήματος από τις διακοπές σε μερικές εβδομάδες στη Γαλλία και το Magny-Cours, ο Aegerter θα ξαναμπεί στην πίστα σε μια νέα κατάσταση, όπου δε θα έχει κανένα βαθμολογικό μαξιλαράκι ασφαλείας και η πίεση (και η αδρεναλίνη και τα συναισθήματα) θα είναι πολλαπλάσια καθώς πλέον κάθε λάθος του Ελβετού μπορεί να σημαίνει και απώλεια της πρωτιάς στη βαθμολογία.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03 Αυγούστου 2022 12:13

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon