.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 03 Αυγούστου 2022 12:01

MotoGP – Από το Πορτιμάο θα αρχίσει η σεζόν του 2023

Ανατροπές στο σύνηθες πρόγραμμα του MotoGP φέρνει η ανακοίνωση πως ο εναρκτήριος αγώνας της ερχόμενης χρονιάς θα γίνει στα τέλη Μάρτη στην Πορτογαλία.

Με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα motogp.com, οι διοργανωτές του κορυφαίου πρωταθλήματος ταχύτητας ανακοινώνουν πως πολύ σύντομα θα δοθεί στη δημοσιότητα το προσωρινό πρόγραμμα αγώνων του 2023, σερβίροντάς μας ως ορεκτικό την είδηση πως ο πρώτος αγώνας θα γίνει στην εντυπωσιακή πίστα Autodromo Internacional do Algarve στο Πορτιμάο της Πορτογαλίας.

Πρόκειται για μια πίστα που μπήκε στο καλεντάρι ως εφεδρεία, μα η εντυπωσιακή της σχεδίαση και το γεγονός πως όλοι οι αναβάτες απολαμβάνουν τον αγώνα εκεί την ανήγαγε ως μόνιμη προσθήκη πλέον.

Ωστόσο η ανακοίνωση αυτή γεννά δύο ερωτηματικά. Πρώτον, αλλάζει μια παράδοση αρκετών ετών που θέλει τον εναρκτήριο αγώνα να είναι στο Κατάρ υπό το φως των προβολέων, ενώ εντύπωση προκαλεί και η ημερομηνία, καθώς η αρχή της νέας σεζόν θα γίνει το τριήμερο 24-26 Μαρτίου 2023, δηλαδή 20 μέρες αργότερα από το φετινό ξεκίνημα που ήταν στις 4-6 Μαρτίου.

Αναμένουμε να δούμε πόσοι αγώνες θα είναι στο πρόγραμμα το 2023 και πώς έχει διαμορφωθεί η σειρά τους, καθώς οι εκτιμήσεις μιλούν για σίγουρα 20 αγώνες (όπως φέτος), ενώ πάντα υπάρχει η εκκρεμότητα του Φινλανδικού GP στη νεότευκτη πίστα Kymiring που τα τελευταία χρόνια όλο ανακοινώνεται και στη συνέχεια ματαιώνεται για διάφορους, συνήθως τεχνικούς λόγους.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon