Κατηγορία Superbike
Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2026 12:24

ZXMOTO, World SSP – Ο Κινέζος γράφει ιστορία! 2 νίκες με το «καλημέρα»

Ποιος να πει τι, τώρα;! Ο Zhang Xue κάτι κάνει πολύ σωστά, αφού μετά από την γέννηση και την απογείωση της Kove, τώρα φέρνει την νέα του εταιρεία στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου των WSSP, από τις πρώτες της κιόλας συμμετοχές.

Πιο συγκεκριμένα, η ZXMOTO 820RR με αναβάτη τον Valentin Debise από την Γαλλία, πέτυχε τις δύο πρώτες της νίκες, στον αγώνα των WSSP στο Portimao της Πορτογαλίας. Αδιαμφισβήτητα μιλάμε για κατόρθωμα της συνολικής προσπάθειας, του Κινέζου Zhang Xue και της νέας του μάρκας, αλλά και της ομάδας του Debise, Evan Bros, που έφεραν την 820RR στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου, μόλις στο δεύτερο Grand Prix στο οποίο παίρνει μέρος.

Ο Γάλλος αναβάτης πέτυχε μία εντυπωσιακή νίκη στον πρώτο αγώνα, με διαφορά της τάξης των 3,7 δευτερολέπτων από τον δεύτερο στο βάθρο, Jaume Masia με μοτοσυκλέτα Ducati Panigale V2, εκμεταλλευόμενος πλήρως το λάθος που έκανε ο Can Oncu πέφτοντας από την 1η θέση μόλις στον 2ο γύρο. Από εκεί και πέρα, δεν υπήρχε σταματημός με τον Debise να διευρύνει διαρκώς την διαφορά του από τον Masia. Στην 3η θέση, τερμάτισε ο Lucas Mahias, με Yamaha R9.

Στον δεύτερο αγώνα της Κυριακής, ο Debise δέχθηκε την επίθεση του Lucas Mahias στα πρώτα στάδια του αγώνα, με τον συμπατριώτη του να του παίρνει την 1η θέση και το duo να εμπλέκεται σε μονομαχία διαρκείας. Ο Debise βρήκε τρόπο να προσπεράσει τον Mahias και στην συνέχεια, ο Mahias έγινε η σκιά του, μέχρι περίπου τα μισά του αγώνα όπου ξεκίνησε να χάνει έδαφος. Τελικά, τερμάτισε στην 4η θέση. Μπροστά, ο Debise ξεκίνησε να χτίζει διαφορά, αλλά έκανε ένα λάθος ανοίγοντας την γραμμή του, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει ακόμη και να χάσει την 1η θέση. Έτσι, τερμάτισε με διαφορά των 7 δεκάτων του δευτερολέπτου, από τον δεύτερο για άλλη μία φορά Jaume Masia (Ducati Panigale V2), ενώ το podium έκλεισε ο Albert Arenas με Yamaha R9.

Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί εντόνως, καθώς όχι απλώς μία κινεζικής κατασκευής μοτοσυκλέτα, παραγωγής και όχι πρωτότυπο επιπέδου MotoGP, κέρδισε σε δύο αγώνες στην σεζόν ντεμπούτου, αλλά έδειξε ότι η ZXMOTO δεν φοβάται ούτε τα «ιερά τέρατα», όπως Ducati και Yamaha, σε αυτό το επίπεδο αγώνων. Φυσικά, το πρωτάθλημα είναι μόλις στην αρχή του ακόμη και στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, είναι ο Jaume Masia (71 βαθμοί), ακολουθούμενος από τους Arenas και Debise, με 65 και 50 βαθμούς αντίστοιχα.

Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2026 12:52
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « WSBK Portimao. Το απόλυτο ρεκόρ από τη Aruba.it Racing Ducati
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon