.
Τρίτη, 19 Ιουλίου 2022 12:40

Marc Marquez – Ο μακρύς δρόμος της επιστροφής ξεκινά

Ο πολύπαθος αναβάτης του HRC φαίνεται πως μετά τα χειρουργεία είναι έτοιμος για το επόμενο στάδιο, εκείνο της φυσιοθεραπείας.

Ο πρώτος αγώνας του 2020 ήταν η αρχή του κακού για τον Ισπανό πολυπροωταθλητή, με τον βαρύ τραυματισμό στο δεξί του χέρι να ακολουθείται από χείριστη μετεγχειρητική διαχείριση. Η όλη κατάσταση επέφερε συνολικά όχι μόνο 4 επεμβάσεις αλλά και την εγκατάλειψη και του αγωνιστικού 2022.

Έξι εβδομάδες μετά το πλέον πρόσφατο χειρουργείο ωστόσο, η εικόνα είναι ενθαρρυντική, με το ιατρικό team απαρτιζόμενο από τους Dr. Joaquin Sánchez Sotelo, Dr. Samuel Antuña και Dr. Angel Cotorro να είναι ικανοποιημένο από την εξέλιξη του χειρουργείου.

Τα νέα από το μετεγχειρητικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο Ruber Internacional Hospital της Μαδρίτης είναι τόσο θετικά, που πλέον ανοίγεται ο δρόμος για φυσιοθεραπείες και προπονήσεις, τα δυο απαραίτητα συστατικά που θα χρειαστεί το «Μυρμήγκι» ώστε να ξαναβρεθεί στην κορυφή.

«Έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα στη διαδικασία της ανάκαμψης. Με αυτό το δεύτερο τσεκ απ, οι γιατροί επιβεβαίωσαν πως ο βραχίονας δένει σωστά, επομένως μπορούμε να ξεκινήσουμε φυσιοθεραπεία στο δεξί χέρι και αερόβια προπόνηση. Είμαι ενθουσιασμένος που μπορώ να ανακτώ την κίνηση του χεριού μου, προοδεύοντας στην επιστροφή μου και θέλω να ευχαριστήσω για αυτό όλη την ιατρική ομάδα για τη θεραπεία και την προσοχή τους», δήλωσε ο Marc Marquez.

Με τη σειρά του, ο Dr. Sanchez Sotelo, πρόεδρος του χειρουργικού τμήματος Ώμου και Αγκώνα της κλινικής Mayo, δήλωσε: «Στον ιατρικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο Marc Marquez, έξι εβδομάδες μετά την επέμβαση στο δεξί βραχίονα, επιβεβαιώνεται καλή κλινική και ακτινολογική εξέλιξη, που επιτρέπει πρόοδο στο πρόγραμμα κίνησης και ενδυνάμωσης του δεξιού του χεριού. Ο ασθενής θα υποβληθεί σε επανέλεγχο εντός των επόμενων 6 εβδομάδων».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2022 12:56

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon