.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 19 Ιουλίου 2022 14:05

MotoGP – Ο Alex Rins στην LCR Honda Castrol Team

Μετά την απροσδόκητη απόσυρση της Suzuki από το παγκόσμιο πρωτάθλημα, ο ένας εκ των δύο αναβατών της βρήκε την επόμενη στέγη του.

O 26χρονος αναβάτης από τη Βαρκελώνη, Alex Rins, υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο με τη Honda, διάρκειας δύο ετών, και το 2023 θα είναι στη διάθεση της ομάδας του Lucio Cecchinello, LCR Honda Castrol Team.

Η επίσημη ανακοίνωση είναι λιτή και δε λέει πολλά, ωστόσο λίγη προσοχή στις λεπτομέρειες αποδεικνύεται αποκαλυπτική.

Αν και το συμβόλαιο έχει διετή χρονική διάρκεια, ο Cecchinello στην επίσημη δήλωσή του λέει πως ο Rins θα είναι αναβάτης της LCR Honda Castrol το 2023, άρα θα τον έχει εκεί επιβεβαιωμένα μόνο για τον πρώτο χρόνο του συμβολαίου του, το οποίο έχει υπογραφεί από τρεις πλευρές: τον αναβάτη, την ομάδα και το HRC. Αυτό σημαίνει πως η μετέπειτα πορεία του Rins με τo ιαπωνικό εργοστάσιο θα εξαρτηθεί από τις επιδόσεις του, με το ενδεχόμενο να μετακινηθεί εντός Honda πάντοτε στο παιχνίδι.

Επίσης, η σαφής αναφορά στην Castrol μας λέει πως ο Rins θα πάρει τη θέση του Alex Marquez, ο οποίος ήταν ήδη γνωστό πως δύσκολα θα συνέχιζε στην ομάδα και μάλιστα με μια μοτοσυκλέτα σε σχεδόν εργοστασιακό επίπεδο. Αυτό πιθανότατα σημαίνει πως και ο πρώην αναβάτης της Suzuki θα τρέχει με ένα RCV συγκρίσιμου επιπέδου με τα Repsol, κάτι που λογικά θα αποτελούσε προαπαιτούμενο και για τον ίδιο.

Η έτερη μοτοσυκλέτα της LCR Honda έχει κεντρικό χορηγό την Idemitsu και αναβάτη τον Takaaki Nakagami, με τις φήμες να λένε πως αυτή η RCV είναι καπαρωμένη σχεδόν υποχρεωτικά για Ιάπωνα αναβάτη κατ’ απαίτηση της χορηγού. Έτσι, οι όποιες πληροφορίες θέλουν τον Nakagami να χάνει τη θέση του, τη συνδέουν άμεσα με τον Ai Ogura που έχει κάνει πολύ θετική εντύπωση τα τελευταία δύο χρόνια στη Moto2.

Ο Alex Rins πρωτοεμφανίστηκε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2012 στη Moto3 με τη Honda και έφτασε στην κορυφαία κατηγορία το 2017 με τη Suzuki. Η καριέρα του στο κορυφαίο επίπεδο μετρά 15 νίκες και 55 βάθρα συνολικά , εκ των οποίων 3 νίκες και 15 βάθρα στη MotoGP, ενώ η καλύτερή του σεζόν ήταν το 2020 όταν τερμάτισε τη χρονιά στην 3η θέση της κατάταξης.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon