.
Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2022 08:30

Fabio Quartararo – O Ιππότης της Τιμής

Ο τίτλος δεν έχει καμιά υπερβολή καθώς η περασμένη Πέμπτη είναι μια μέρα που ο Fabio Quartararo θα θυμάται για πάντα.

Για την ακρίβεια, ανήμερα της Μέρας της Γαλλίας στις 14 Ιουλίου, του αποδόθηκε η μέγιστη τιμή που μπορεί να δώσει σε κάποιον η γαλλική πολιτεία. Πρόκειται για τη βράβευση από τη γαλλική Λεγεώνα της Τιμής, ιπποτικό τάγμα που ίδρυσε ο Ναπολέων Α΄ Βοναπάρτης το 1802.

Η ιδιότητα μέλους του τάγματος αποτελεί τιμητική διάκριση που απονέμεται σε στρατιωτικούς και πολίτες για τις υπηρεσίες τους στην Γαλλία, με τον πρωτοπόρο του Πρωταθλήματος του 2022, Fabio, να είναι ο πρώτος «Chevalier de la Légion d'Honneur» που έρχεται από τον κόσμο των δυο τροχών.

«Αυτή είναι μια μέρα σταθμός, με τη διάκριση αυτή να αντηχεί για πάντα στο εθνικό αθλητικό μας τοπίο, είναι η αναγνώριση του κορυφαίου επιπέδου του Παγκόσμιου Πρωταθλητή μας από το Έθνος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Sébastien Poirier, πρόεδρος της γαλλικής ομοσπονδίας μοτοσυκλέτας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2022 12:56

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon