.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 12 Μαϊος 2022 11:50

Suzuki – Επίσημη ανακοίνωση για την αποχώρηση από MotoGP

Με σχετική καθυστέρηση η Suzuki επιβεβαιώνει δυστυχώς τις πληροφορίες περί επικείμενης αποχώρησής της από το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Τη Δευτέρα 2 Μαΐου 2022 ο κόσμος των MotoGP αντιμετώπισε μια ξαφνική είδηση που προκάλεσε σεισμό στα paddock, καθώς μετά το τέλος του επίσημου τεστ που ακολούθησε το ισπανικό GP στη Jerez στελέχη της Suzuki Motor Corporation φέρονται να ενημέρωσαν όλους τους ανθρώπους της εργοστασιακής Suzuki Ecstar Team πως θα αποχωρήσουν από το παγκόσμιο πρωτάθλημα MotoGP μετά το τέλος της φετινής περιόδου.

Αν και η είδηση δεν είχε επιβεβαιωθεί με μια σχετική ανακοίνωση από την ομάδα ή το εργοστάσιο, οι ίδιοι οι άνθρωποι της ομάδας πρακτικά την επικύρωσαν με τις δηλώσεις τους περί “δεν είχαμε ιδέα, δε μπορούμε να το σχολιάσουμε αυτή τη στιγμή” κ.ο.κ.

Ακολούθησε προειδοποιητική ανακοίνωση της Dorna λίγες μέρες αργότερα, με την οποία υπενθύμιζε στη Suzuki πως μόλις πέρυσι υπέγραψε επέκταση του συμβολαίου συνεργασίας της με το MotoGP για άλλα πέντε χρόνια και πως, προφανώς, δε μπορεί να πάρει μια τέτοια απόφαση μονομερώς.

Η Suzuki από την πλευρά της συνέχισε να τηρεί σιγή ιχθύος όσον αφορά στα επίσημα κανάλια επικοινωνίας της, ώσπου σήμερα εκδόθηκε η παρακάτω επίσημη ανακοίνωση από την Ιαπωνία. Τη μεταφέρουμε μεταφρασμένη λέξη προς λέξη:

“Η Suzuki Motor Corporation είναι σε συζητήσεις με τη Dorna σχετικά με την πιθανότητα να τερματίσει τη συμμετοχή της στο MotoGP στο τέλος του 2022.

“Δυστυχώς, η τρέχουσα οικονομική κατάσταση και η ανάγκη να επικεντρώσουμε τις προσπάθειές μας στις μεγάλες αλλαγές που αντιμετωπίζει ο κόσμος τη Μηχανοκίνησης αυτά τα χρόνια αναγκάζει τη Suzuki να μεταφέρει οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών.

“Θα θέλαμε να εκφράσουμε τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μας στην ομάδα Suzuki Ecstar Team, σε όλους όσους στήριξαν τις μοτοσυκλετιστικές αγωνιστικές δραστηριότητες της Suzuki για πολλά χρόνια και σε όλους τους οπαδούς της Suzuki που μας χάρισαν την ενθουσιώδη τους υποστήριξη.”

Στην ουσία δηλαδή η ανακοίνωση της Suzuki δε μας λέει κάτι νέο, παρά μόνο επιβεβαιώνει επίσημα πως όντως έχει ξεκινήσει η διαδικασία αποχώρησης και επαναλαμβάνει τους λόγους, οι οποίοι λίγο-πολύ ήταν ήδη γνωστοί: τα οικονομικά.

Κάπως έτσι, έχοντας ήδη απομακρυνθεί και από το WorldSBK εδώ και αρκετά χρόνια, η Suzuki θα έχει ουσιαστικά μια μόνο πρωταγωνιστική ομάδα σε ασφάλτινες πίστες παγκοσμίου, τη Suzuki Endurance Racing Team (SERT) που πέρυσι κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Endurance (FIM EWC) και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή μάχης και φέτος.

Αυτό επίσης σημαίνει πως δύο εξαιρετικά ικανοί αναβάτες, ο πρωταθλητής 2020 Joan Mir και ο Alex Rins, ένα έμπειρο στέλεχος με βαρύ βιογραφικό που μόλις επέστρεψε στα MotoGP, ο Livio Suppo, και μια έμπειρη ομάδα μηχανικών με ένα πρωτάθλημα στο βιογραφικό της είναι πλέον και επίσημα σε αναζήτηση της επόμενης στέγης τους για το 2023.

Πηγή: Suzuki Racing

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon