.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 03 Μαϊος 2022 09:33

Suzuki - Αποχωρεί ξανά από το MotoGP;!

Περιμένοντας την επίσημη ανακοίνωση για την αποχώρηση της Suzuki από το MotoGP, για την ώρα θα πρέπει να αρκεστούμε στις αναφορές που προέρχονται από μέλη της ομάδας, με την ιαπωνική εταιρεία να τους ανακοινώνει τα δυσάρεστα νέα τη Δευτέρα 2/5/2022 κατά τη διάρκεια του test της Jerez.

Σύμφωνα λοιπόν με τις αναφορές ανθρώπων της ομάδας MotoGP της Suzuki, που κέρδισε το Πρωτάθλημα το 2020 με τον Joan Mir, το ιαπωνικό εργοστάσιο ανακοίνωσε ξαφνικά πως θα αποχωρήσει από το MotoGP στα τέλη της σεζόν του 2022!

Αυτό παρά το γεγονός πως το Hamamatsu έχει υπογράψει συμβόλαιο ανανέωσης με τη Dorna, μέχρι τουλάχιστον το 2026, κάτι που θα οδηγήσει σε πληρωμή προστίμου τους Ιάπωνες, αν όντως αποχωρήσουν το 2022.

Δημοσιογράφοι έσπευσαν να μιλήσουν με τον Team Manager Livio Suppo που αντικατέστησε τον Davide Brivio στις αρχές του 2022, ώστε να επιβεβαιώσουν την είδηση της αποχώρησης της Suzuki, όμως ο Ιταλός τους είπε λακωνικά: “No comment. Ελπίζω να καταλαβαίνετε την θέση μου.” Ίσως αυτή να ήταν και η καλύτερη επιβεβαίωση.

Αν η Suzuki όντως αποχωρήσει στα τέλη της σεζόν, αυτή θα είναι και η πρώτη αποχώρηση κατασκευαστή από το Πρωτάθλημα από το 2011, όταν στο τέλος εκείνης της σεζόν το Hamamatsu είχε αποχωρήσει για πρώτη φορά από το MotoGP. Η Suzuki επέστρεψε το 2015, κατακτώντας τον τίτλο μετά από 6 σεζόν.

Η αποχώρηση το πιθανότερο είναι πως γίνεται για οικονομικούς λόγους, ενώ κάπως έτσι οι Joan Mir και Alex Rins πρέπει να αναζητήσουν άμεσα θέση σε ομάδα για τη σεζόν του 2023.

Ήδη οι φήμες συμπεριλαμβάνουν και την πιθανή προσχώρηση του Joan Mir στην ομάδα της Honda, ως ομόσταυλο του Marc Marquez.

Αν η είδηση είναι αληθινή, αποτελεί πλήγμα για το MotoGP αλλά και για τη Suzuki, που έχει αναδείξει πολλούς θρυλικούς αναβάτες στο κορυφαίο ασφάλτινο Πρωτάθλημα, αναβάτες όπως τους Barry Sheene, Kevin Schwantz, κ.α.

Αναμένουμε επίσημη ανακοίνωση του εργοστασίου μέσα στην ημέρα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon