.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2022 12:39

MotoGP – Απαγορεύονται τα ride height από το 2023

Η Επιτροπή Αγώνων του MotoGP αποφάσισε, για λόγους ασφαλείας, να απαγορευτούν τα συστήματα ride height από όλες τις μοτοσυκλέτες της μεγάλης κατηγορίας.

Τα συστήματα ride height, ή τα holeshot devices, όπως τα αποκαλούν, έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο MotoGP από το 2018.

Με πρωτεργάτη στο κομμάτι αυτό την Ducati, αυτού του είδους τα συστήματα είναι πλέον σε όλες τις μοτοσυκλέτες της μεγάλης κατηγορίας.

Το 2018 είχαμε το πρώτο σύστημα που χαμήλωνε το πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας στις εκκινήσεις, ώστε ο πιλότος να έχει καλύτερη πρόσφυση και να αποκτά πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων του.

Η εξέλιξη αυτού ήταν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο να χρησιμοποιείται το σύστημα αυτό ώστε να βοηθά τον αναβάτη και στις εξόδους των στροφών.

Από το πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας, τα συστήματα αυτά πέρασαν και στο μπροστά μέρος και από τότε πολλά ακούγονται για θέματα ασφαλείας.

Σε πρόσφατη συνέλευση της Επιτροπής Αγώνων, με ψήφους πέντε υπέρ και μίας κατά, αποφασίστηκε να απαγορευτούν τέτοιου είδους συστήματα τουλάχιστον για το μπροστινό μέρος της μοτοσυκλέτας.

Το ένα εργοστάσιο που ψήφισε κατά μπορείτε εύκολα να το φανταστείτε…

Η απαγόρευση αυτή, που δεν θα αρέσει καθόλου στην Ducati, θα ισχύει από το 2023.

Και δεν είναι η μόνη φορά που τεχνολογικά επιτεύγματα της Ducati θεωρούνται επικίνδυνα για την ασφάλεια των οδηγών του MotoGP.

Πριν από μερικά χρόνια πολύς λόγος γινόταν για τα αεροδυναμικά «φτεράκια» στις πρωτότυπες μοτοσυκλέτας του MotoGP, στα οποία και πάλι η Ducati είχε πρωτοπορήσει.

Ωστόσο αυτού του είδους η τεχνολογική εξέλιξη απαγορεύτηκε από το 2017 και μετά.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2022 12:40

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon