.
Κατηγορία Αλλοι
Σάββατο, 19 Μαρτίου 2022 10:53

MotoGP 2022 – Ινδονησία Κατατακτήριες Δοκιμές

Ακόμα μία δυνατή εμφάνιση από τον Fabio Quartararo, χάρισε στον Γάλλο την πρώτη του pole position για το 2022.

Ο Fabio Quartararo θα ξεκινήσει τον αυριανό αγώνα του MotoGP από την pole position, μετά το τέλος των δραματικών κατατακτηρίων δοκιμών στην Mandalika της Ινδονησίας.

Ειδικά το πρώτο σκέλος τους ήταν άκρως δραματικό, αφού είχαμε οδηγούς όπως ο Marc Marquez, ο Joan Mir, ο Pol Espargaro και ο Pecco Bagnaia να παλεύουν για τις δύο προνομιούχες θέσεις.

Ο πρώτος φάνηκε απεγνωσμένα να κυνηγά μια θέση στις ΚΑΤ2 και τα έδωσε όλα, χωρίς όμως να έχει ακόμα την απαραίτητη αυτοπεποίθηση στο μπροστινό μέρος της μοτοσυκλέτας του.

Αυτό τον πρόδωσε όχι μία, αλλά δύο φορές (με δύο διαφορετικές μοτοσυκλέτες) κι έτσι έμεινε πίσω και θα ξεκινήσει τον αγώνα από την 15η θέση!

Δεν ήταν ο μόνος με πτώση στο πρώτο σκέλος. Ο Joan Mir και ο Marco Bezzecchi πρόσθεσαν το όνομά τους στους πολλούς οδηγούς που έπεσαν σήμερα σε όλες τις κατηγορίες.

Εν τέλει από το πρώτο σκέλος πέρασε εύκολα ο Pecco Bagnaia, ενώ δεν έλειψε και η έκπληξη, καθώς τη δεύτερη θέση πήρε ο Fabio di Giannantonio που για πρώτη φορά θα διεκδικούσε pole στη μεγάλη κατηγορία!

QP-Pramac-guys.jpg

Το δεύτερο σκέλος ξεκίνησε πάλι με πτώσεις. Αυτή τη φορά στο έδαφος βρέθηκε ο Franco Morbidelli. Η μοτοσυκλέτα του διαλύθηκε και με τη δεύτερη δεν κατάφερε παρά να βγει τελευταίος, πίσω και από τον 11ο Di Giannantonio.

Αυτός που δείχνει να έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση στην πίστα είναι ο Fabio Quartararo, που το επιβεβαίωσε παίρνοντας γρήγορα την πρώτη θέση από τον Bagnaia.

Καθώς οι υπόλοιποι προσπαθούσαν να φτάσουν το χρόνο του Γάλλου, ο ίδιος δεν αντιμετώπισε πρόβλημα και κράτησε την πρώτη θέση μέχρι το τέλος.

Ο μόνος που ίσως θα μπορούσε να κάνει τον Ιταλό να ιδρώσει λίγο ήταν ο Aleix Espargaro πάνω στην Aprilia του, όμως και αυτός είχε μια πτώση και «πέταξε» την όποια ευκαιρία είχε.

Στα τελευταία λεπτά οι Ducati της Pramac Racing κατάφεραν να βελτιωθούν και ανέβηκαν στις δύο θέσεις της πρώτης σειράς πίσω από τον Quartararo.

Ο Jorge Martin ήταν δεύτερος και ο Johann Zarco τρίτος. Τη δεύτερη σειρά ανοίγει η KTM του Brad Binder, ο οποίος επίσης κέρδισε θέσεις στα τελευταία λεπτά των κατατακτηρίων.

Μαζί του στη δεύτερη σειρά είναι ο Enea Bastianini και ο Pecco Bagnaia. Μια σειρά πίσω είναι ο Miguel Oliveira, μαζί με τους Alex Rins και Jack Miller, με τον Aleix Espargaro να υποχωρεί στη δέκατη θέση.

 

QP-results.jpg

 

 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 19 Μαρτίου 2022 11:03

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon