.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2022 12:20

MotoGP Marquez – Η νέα Honda; Είναι σαν να άλλαξα εργοστάσιο!

Για τον 8 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή οι αλλαγές στην RC213V είναι τόσο μεγάλες, ώστε επισημαίνει ότι είναι σαν να οδηγεί μοτοσυκλέτα άλλου κατασκευαστή!

Την τελευταία φορά που το πρωτάθλημα είχε σημαντικές αλλαγές ήταν το 2016, όταν περάσαμε από την εποχή της Bridgestone σε αυτή της Michelin στα ελαστικά.

Εκείνη τη χρονιά ο Marc Marquez ήταν στο βάθρο στον εναρκτήριο αγώνα του Qatar και κέρδισε τον επόμενο στις Η.Π.Α..

Αυτό, ως ένα βαθμό, μας δείχνει και το μέγεθος των αλλαγών που έγιναν στην πρωτότυπη μοτοσυκλέτα της Honda τη φετινή χρονιά.

Μια μοτοσυκλέτα που έχει αλλάξει τόσο πολύ, ώστε ο ίδιος ο Marc Marquez να λέει ότι «…είναι σχεδόν σαν να έχω αλλάξει κατασκευαστή!»

Οι δυσκολίες βέβαια του Ισπανού δεν περιορίζονται στα της μοτοσυκλέτας, αφού έχει να ξεπεράσει και τα προβλήματα τραυματισμών των τελευταίων ετών.

Όπως και να ‘χει πάντως, ήταν έκπληξη για όλους να βλέπεις έναν οδηγό της Honda – που δεν είχε το #93 στη μοτοσυκλέτα του – να οδηγεί την κούρσα στον αγώνα του Qatar.

Marquez-Nea-Honda-San-Allaksa-Ergostasio-hjk2.jpg

Ήταν ο Pol Espargaro, ο οποίος πέρυσι είχε ένα βάθρο όλο κι όλο και φέτος πήρε βάθρο μόλις στον πρώτο αγώνα της σεζόν.

Εν τω μεταξύ ο Marquez περιορίστηκε σε μια αξιοπρεπή 5η θέση. Τώρα στοχεύει να τα πάει ακόμα καλύτερα στον επόμενο αγώνα της Mandalika, αυτό το Σ/Κ.

«Ανακαλύπτουμε νέα πράγματα με τη μοτοσυκλέτα», σχολίαζε ο Ισπανός. «Στο Qatar δεν την αλλάξαμε πολύ και τώρα στην Mandalika θα συνεχίσουμε τη διαδικασία προσαρμογής στο στυλ μου», επανέλαβε ο Marc Marquez.

Ο Ισπανός ήταν φανερό, κατά τη διάρκεια του αγώνα στη Losail, ότι άνοιγε τις γραμμές του, αφού δεν μπορούσε να επιτεθεί στις στροφές όπως στο παρελθόν.

Ένα πρόβλημα που έχει συμβάλλει και στο γεγονός ότι ο Marquez έχει επιλέξει να ομολογκάρει ένα διαφορετικό φέρινγκ από αυτό του Pol Espargaro.

Marquez-Nea-Honda-San-Allaksa-Ergostasio-hjk3.jpg

«Το πιέζω το μπροστινό ήδη πάρα πολύ. Αν του έβαζα εκείνο το φέρινγκ θα πίεζα ακόμα περισσότερο», απάντησε σε σχετική ερώτηση. «Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να βρούμε λύσεις».

«Στην Mandalika θα είναι καλύτερα τα πράγματα. Δεν ξέρω αν θα είναι σε αποτέλεσμα στην πίστα, αλλά σίγουρα θα καταλάβουμε περισσότερα επειδή μπορείς να δουλέψεις και το πρωί και το απόγευμα στα sessions».

«Το Qatar είναι μια πολύ ιδιαίτερη πίστα… θα καταλάβουμε περισσότερα στην Mandalika, στην Αργεντινή και στο Τέξας. Θα δούμε που είμαστε».

Τέλος, ο 29χρονος άσος της Honda ξεκαθάρισε: «Η πίεση υπάρχει πάντα, επειδή ο στόχος μου είναι να παλέψω για τον τίτλο. Θεωρώ ότι η σταθερότητα θα είναι το κλειδί φέτος».

Τα καλά νέα για τον Marc Marquez είναι ότι στο Qatar κατάφερε και ξεπέρασε σε βαθμούς τον περσινό πρωταθλητή Quartararo, τον προπέρσινο Mir και τον δεύτερο της βαθμολογίας πέρυσι, Pecco Bagnaia.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2022 12:23

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon