.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2022 13:07

MotoGP – Δραστικές λύσεις για Bagnaia μετά την απογοήτευση στο Qatar

Μετά τον καταστροφικό αγώνα στην Losail το περασμένο Σ/Κ, ο Pecco Bagnaia διατείνεται ότι «…δεν θα ακουμπήσω ποτέ ξανά τη μοτοσυκλέτα μου!»

Μετά το περσινό δεύτερο μισό του πρωταθλήματος κι έχοντας στη διάθεσή του μια Desmosedici που προκαλούσε φόβο στους αντιπάλους της, ο Pecco Bagnaia φάνταζε ως ένα από τα φαβορί για τον τίτλο.

Ωστόσο, παρά τα ωραία λόγια και τις αισιόδοξες δηλώσεις των χειμερινών τεστ, φάνηκε ότι είχαν προβλήματα με το μοτέρ και όπως έγινε γνωστό λίγο πριν το GP του Qatar, οι εργοστασιακοί ομολόγκαραν τελικά μια υβριδική έκδοση 2021/2022.

Ούτε κι αυτό όμως έφερε τύχη στην ομάδα. Ο Bagnaia δυσκολεύτηκε στον ένα γύρο (9ος μόλις στις ΚΑΤ) αλλά και στην εκκίνηση του αγώνα, σ’ ένα από τα δυνατά χαρακτηριστικά της Ducati, όταν έπεσε αμέσως στην 14η θέση.

Στη συνέχεια ήρθε και η καταστροφική επαφή με τον Jorge Martin που έβγαλε εκτός μάχης και τους δύο πιλότους της Ducati.

Αρκετά ήταν τα προβλήματα με το μπροστινό ελαστικό και για τον Ιταλό, κάτι για το οποίο παραπονέθηκαν και αρκετοί άλλοι οδηγοί.

«Δούλεψα πολύ για τον αγώνα και δεν μπορώ να καταλάβω πως έγινε αυτό. Στις ΕΔ4 είχα καλή αίσθηση και μετά το πρωί, στο ζέσταμα, ενώ δεν είχαμε ακουμπήσει τίποτα στη μοτοσυκλέτα κατάλαβα ότι δεν ήμουν έτοιμος για τον αγώνα».

«Τα ηλεκτρονικά και το set-up της μοτοσυκλέτας δεν ήταν καλό για την πρόσφυση που είχε η πίστα. Έπρεπε κάτι να κάνουμε, αλλά ήμασταν ήδη πίσω».

Drastikes-Lyseis-Bagnaia-ght2.jpg

«Στον αγώνα, μετά την άσχημη εκκίνηση, κατάφερα να είμαι γρήγορος και ανέκαμπτα. Προφανώς δεν είχα το ρυθμό των μπροστά οδηγών όμως».

«Έγινε φανερό ότι η παλιά μοτοσυκλέτα που κέρδιζε στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν ήταν δυνατή. Ο Enea δεν έκανε κάτι άλλο στα τεστ από το να βάζει βενζίνη στη μοτοσυκλέτα του και να μπαίνει στην πίστα».

«Όσο για μένα… νομίζω ότι κι εγώ δεν θα ακουμπήσω ξανά τη μοτοσυκλέτα και απλά θα οδηγώ!»

Και συνέχισε λέγοντας: «Μόλις στην 3η στροφή της πίστας ήμουν 16ος… μετά άρχισα να κερδίζω θέσεις, αλλά δεν ήμασταν έτοιμοι να παλέψουμε για τη νίκη στον αγώνα. Ήταν πολύ αισιόδοξο αυτό το σενάριο».

«Πάντως είχα αρκετά καλό ρυθμό, δεδομένου του τι έγινε όλο το Σαββατοκύριακο. Το βασικό είναι ότι δεν θα ακουμπήσω τίποτα στη μοτοσυκλέτα και απλά θα επικεντρωθώ περισσότερο σε εμένα και στον τρόπο οδήγησής μου για να βρω την αίσθηση που είχα πέρυσι».

«Ξέρω ότι έχουμε τη δυνατότητα να κερδίζουμε αγώνες και γι’ αυτό θέλω να επικεντρωθώ σε εμένα. Αυτό θα είναι το κλειδί για να επιστρέψουμε στην κορυφή».

Όσο για την επαφή (που ο ίδιος προκάλεσε) με τον Jorge Martin, ο Ιταλός είπε ότι οφειλόταν σ’ ένα «περίεργο» κλείδωμα του μπροστινού του ελαστικού.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2022 13:11

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon