.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2022 12:47

MotoGP – Πως αντέδρασε ο Marquez στην ήττα από τον ομόσταυλό του

Ο Marc Marquez παραδέχτηκε μετά τον αγώνα στο Qatar ότι οι τραυματισμοί του το προηγούμενο διάστημα δεν έπαιξαν κάποιο ρόλο στο γεγονός ότι τερμάτισε περίπου 4 δευτερόλεπτα μακριά από τον νικητή και δύο θέσεις πίσω από τον ομόσταυλό του.

Το Grand Prix στο Qatar ήταν ο πρώτος αγώνας του Marc Marquez μετά το ατύχημα που είχε κάνοντας endure πέρυσι, που τον ανάγκασε να χάσει τους δύο τελευταίους αγώνες του ’21.

Ένα ατύχημα που επανέφερε στην επιφάνεια έναν παλιό «εφιάλτη» του Ισπανού, το πρόβλημα της διπλωπίας, το οποίο όμως αντιμετωπίστηκε στο μεσοδιάστημα μέχρι την έναρξη της νέας χρονιάς.

Έτσι ο Marc Marquez δεν περίμενε ότι θα αντιμετώπιζε προβλήματα με τον τραυματισμό του αυτόν, αν και βέβαια αναρρώνει ακόμα και δεν είναι 100% έτοιμος από το σοβαρό τραυματισμό του το 2020.

Το πρόβλημα με το χέρι και τον ώμο ήταν το μεγάλο ερωτηματικό για τον Ισπανό, καθώς μόνο σε συνθήκες αγώνα θα είχε μια ιδέα του πόσο έχει ξεπεράσει και αυτόν τον τραυματισμό.

Πάντως στο Qatar τελικά τίποτε από τα παραπάνω δεν έπαιξαν ρόλο στη μέτρια εμφάνιση του Marquez. Μεγαλύτερο ρόλο είχε η νέα και εντελώς διαφορετική RC213V…

Η Honda έχει ετοιμάσει για το 2022 μια πιο ισορροπημένη μοτοσυκλέτα, μακριά από εκείνη που είχε στα χέρια του από το 2013 και μετά ο Marc Marquez στη μεγάλη κατηγορία.

Marquez-Antedrase-Htta-Omostaulo-thu2.jpg

Η προσπάθεια του εργοστασίου να κάνει τη μοτοσυκλέτα του πιο φιλική και σε άλλους οδηγούς, πλην του Marquez, στέφθηκε με επιτυχία. Φαίνεται όμως ότι λειτουργεί εις βάρους του μεγάλου τους αστεριού.

Κι αυτό επειδή ο Marc Marquez δείχνει ότι θα έχει πιο δύσκολο έργο – και χρονοβόρο – μέχρι να καταφέρει να προσαρμοστεί στις νέες απαιτήσεις.

«Ναι, είμαι κουρασμένος όπως όλοι άλλωστε», έλεγε μετά τον αγώνα. «Δεν πονούσα όμως κι αυτό είναι σημαντικό. Απλά σήμερα ήταν 4 οδηγοί πιο γρήγοροι από εμάς».

«Πριν τον αγώνα ήμουν αισιόδοξος γιατί θεωρούσα ότι θα ήταν αργός αγώνας, αλλά ήταν πραγματικά πολύ γρήγορος. Μετά την Mandalika, όπου βελτιωθήκαμε, δεν την ακουμπήσαμε πολύ τη μοτοσυκλέτα».

«Άλλωστε είναι ο πρώτος αγώνας και δεν θέλαμε να χάσουμε το δρόμο μας κι έτσι απλά προσπάθησα να προσαρμοστώ σ’ αυτή και στα λάστιχα. Αυτό θα κάνουμε και στην Mandalika τώρα».

«Οι αλλαγές είναι πολύ μεγάλες, όμως οι δυνατότητες υπάρχουν. Πρέπει όμως να οδηγείς διαφορετικά τη μοτοσυκλέτα. Συν τοις άλλοις το Qatar είναι και μια πολύ ιδιαίτερη πίστα. Επομένως στην Mandalika, στην Αργεντινή και στο Τέξας θα έχουμε καλύτερη εικόνα του που ακριβώς είμαστε».

Marquez-Antedrase-Htta-Omostaulo-thu1.jpg

Και ο Ισπανός συνέχισε λέγοντας: «Είναι δύο οι παράγοντες. Η εμπιστοσύνη μου στο μπροστινό μέρος δεν είναι όπως παλιά και δυσκολεύομαι να το κατανοήσω. Το άλλο είναι ότι παραδοσιακά στο Qatar δυσκολεύομαι με το στυλ οδήγησής μου».

«Προσαρμόζομαι όμως και ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες όπως τώρα, πήραμε μια 5η θέση. Κάναμε καλό αγώνα. Όχι τον καλύτερο δυνατό, αλλά καλό».

Στη συνέχεια των δηλώσεών του, ο Marc Marquez αρχίζει ήδη να προσθέτει επιπλέον ψυχολογικό βάρος τόσο στον ομόσταυλό του, όσο και στον νικητή του Κυριακάτικου αγώνα στη Losail.

«Όλο το Σαββατοκύριακο ο Pol οδηγούσε καλύτερα από εμένα. Ο χρόνος του βγαίνει πιο εύκολα και μπορεί και σταματά πολύ καλύτερα τη μοτοσυκλέτα στην είσοδο».

«Χρησιμοποιεί πολύ το πίσω φρένο, κάτι που εγώ ακόμα δεν μπορώ να το κάνω γιατί θα χάσω τον έλεγχο. Από τη στιγμή που πήρε αυτή τη μοτοσυκλέτα την οδηγεί πολύ καλά κι αυτό είναι καλό».

«Είναι καλό επειδή έχουμε ένα δυνατό σημείο αναφοράς κι έτσι μπορούμε να δούμε τι πρέπει να βελτιώσουμε. Πάντως είμαστε ακόμα στον πρώτο αγώνα και σε έναν ιδιαίτερο αγώνα, όπως είπα και πριν».

«Είναι μια περίεργη πίστα κι έχουμε δει στο παρελθόν διαφορετικά αποτελέσματα και διαφορετικούς οδηγούς να παίρνουν τη νίκη. Όμως απ’ ότι είδα σήμερα, τόσο ο Bastianini όσο και ο Espargaro είναι στους διεκδικητές του τίτλου».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2022 18:14

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon