.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2022 16:38

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supercross της FIM - Μεγάλος χορηγός του, κρατική επενδυτική εταιρεία του Abu Dhabi

Το εκκολαπτόμενο νέο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supercross που θα διοργανώνει η SX Global με την αιγίδα της FIM ως αντίπαλο δέος του AMA SX βρήκε τον μεγάλο χορηγό του στην Mubadala Capital, μια κρατική επενδυτική εταιρεία του Abu Dhabi.

H Mubadala Capital είναι θυγατρική της Mubadala Investment Company, ενός από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς ομίλους στον κόσμο, που “μανατζάρει” περιουσιακά στοιχεία ύψους 243 δισεκατομμυρίων δολαρίων Αμερικής σε παγκόσμια κλίμακα.

Πίσω από τον επενδυτικό αυτό κολοσσό βρίσκεται ο ίδιος ο σεΐχης Mohamed bin Zayed bin Sultan Al Nahyan, γνωστός και ως MBZ, που ουσιαστικά είναι ο ηγέτης του Abu Dhabi.

Στις επενδύσεις της Mubadala Capital περιλαμβάνονται ηγετικές εταιρείες σε αθλήματα, media και στην ψυχαγωγία, όπως οι EMI Music Publishing, Endeavor Group Holdings, Reigning Champs, Ultimate Fighting Championship (UFC) και οι Yankees Entertainment και Sports Network (YES Network).

Τώρα, η Mubadala Capital ανακοίνωσε πως θα υποστηρίξει τη διοργάνωση FIM World Supercross Championship, με τη διαχείριση και την προώθηση του νέου Πρωταθλήματος.

Για την ώρα δεν έχει ανακοινωθεί το ποσό που θα επενδύσει η Mubadala Capital στο Πρωτάθλημα, ενώ η FIM ανακοίνωσε πως το νέο Παγκόσμιο Supercross θα ξεκινήσει στα τέλη του 2022 (Σεπτέμβριος-Νοέμβριος), σε μια “πιλοτική” σύντομη σεζόν με 5 γύρους, που θα γίνουν περισσότεροι το 2023 με τη σεζόν να ξεκινά τον Ιούνιο για να τελειώσει τον Νοέμβριο.

Σημειώστε πως η SX Global θα διαθέσει 50 εκατομμύρια δολάρια Η.Π.Α. ως κίνητρο για να πάρει τους καλύτερους αγωνιζόμενους Motocross στις τάξεις του, με κάθε μία από τις 10 ομάδες που θα επιλεγούν να λαμβάνει σεβαστή χρηματοδότηση. Παράλληλα, σε κάθε αγώνα μαζί με τα κύπελα θα μοιράζονται και 250.000 δολάρια Η.Π.Α. στους νικητές!

Αναμένουμε να δούμε αν και πώς θα μπορέσει να απαντήσει το AMA SX, αλλά και το MXGP, στα μεγαλεπήβολα σχέδια του SX Global, και αν θα έχουμε μαζική φυγή αγωνιζομένων και ομάδων από τα ΜΧ πρωταθλήματα ανά τον κόσμο, για χάρη της νέας διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2022 16:44

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon