.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2022 11:57

MotoGP – H αλλαγή «status» έφερε ηρεμία στον Vinales!

Το γεγονός ότι αγωνίζεται και πάλι με κατασκευαστή ο οποίος έχει παραχωρήσεις στο πρωτάθλημα, έφερε την απαιτούμενη «ηρεμία» στον Maverick Vinales.

Ο 9 φορές νικητής σε αγώνες MotoGP, Maverick Vinales, ξεκινά φέτος την πρώτη του full σεζόν με την Aprilia.

Το Ιταλικό εργοστάσιο είναι και το μόνο από τα έξι που συμμετέχουν στο MotoGP που διατηρεί τις επιπλέον παραχωρήσεις και για το 2022.

Άλλωστε δεν έχει καταφέρει παρά να πάρει ένα βάθρο, αυτό που κατέκτησε πέρυσι ο Aleix Espargaro στη Βρετανική πίστα του Silverstone.

Έτσι έχει το δικαίωμα, βάσει αποτελεσμάτων, να διατηρεί τις παραχωρήσεις που σημαίνει ότι έχει περισσότερα μοτέρ μέσα στη χρονιά και – ίσως το πιο σημαντικό – μπορεί να συνεχίσει την εξέλιξη του κινητήρα της και να κάνει επιπλέον δοκιμές με τους εργοστασιακούς της πιλότους.

Ο Vinales ξέρει καλά ότι όλα αυτά αποτελούν σημαντικά πλεονεκτήματα για την ομάδα αλλά και για τον ίδιο, καθώς συνεχίζει την προσπάθειά του να προσαρμοστεί στη νέα μοτοσυκλέτα.

Σε ίδιες συνθήκες είχε εργαστεί τόσο το 2015, όσο και το 2016, όταν έδινε μάχες στις πίστες του παγκοσμίου με τα χρώματα της Suzuki.

«Η σωστή λέξη είναι ότι μου φέρνει ηρεμία», παραδέχτηκε ο Ισπανός σε πρόσφατες δηλώσεις του.

Allagh-Status-Hremia-Vinales-hgj2.jpg

«Κι αυτό επειδή ξέρω ότι αν ένα Σαββατοκύριακο δεν καταφέρω να βρω το σωστό set-up, θα έχουμε πολλές ημέρες δοκιμών στη συνέχεια για να το βρούμε», πρόσθεσε.

Μετά τις δοκιμές στην Mandalika τον ρώτησαν τι πιστεύει για τις παραχωρήσεις που έχει η ομάδα του και αποκρίθηκε:

«Θα προσπαθήσουμε να τις εκμεταλλευτούμε στο έπακρο κι αυτό είναι θετικό, ειδικά για τις πίστες όπου θα αγωνιστούμε 2 ή 3 εβδομάδες μετά τα τεστ».

«Είναι πάντα θετικό να έχεις ένα καλό feedback από ένα τεστ. Πάντως είμαι εδώ για να δουλέψω πολύ σκληρά και να πιέσω τον εαυτό μου στο maximum».

«Η πρόκληση μπροστά μου είναι πολύ απαιτητική κι αυτό επειδή δεν είναι εύκολο να αλλάξεις μέσα σε λίγους αγώνες και να επιστρέψεις στην κορυφή όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Είναι περίπλοκο».

«Θεωρώ όμως ότι είναι εφικτό κι έτσι βήμα-βήμα βελτιώνομαι πάνω στη μοτοσυκλέτα, ενώ και η ομάδα μου με κατανοεί καλύτερα και ξέρει τι χρειάζομαι ώστε να είμαι πιο γρήγορος».

Allagh-Status-Hremia-Vinales-hgj3.jpg

Ο Maverick Vinales πήρε την 8η θέση στα συνδυασμένα αποτελέσματα των δοκιμών στην Ινδονησία, ενώ ήταν αρκετά καλός και σε ρυθμό αγώνα.

Πιστεύει ότι οδεύει προς τη σωστή κατεύθυνση, αν και μετά το τεστ στην Μαλαισία ήταν περισσότερο απογοητευμένος, καθώς δήλωνε ότι η προσαρμογή του στη νέα του μοτοσυκλέτα του παίρνει περισσότερο απ’ ότι υπολόγιζε.

«Αυτές τις τρεις ημέρες καταλάβαμε πολλά πράγματα που ήταν σημαντικά για εμάς, όπως το ότι είδαμε τη μοτοσυκλέτα σε μια πίστα με πολύ χαμηλή πρόσφυση και καταλάβαμε πως δουλεύει».

«Νοιώθω ότι είμαι καλύτερος σε ρυθμό αγώνα απ’ ότι στον ένα γύρο, όμως γενικά θεωρώ ότι είμαστε στο σωστό δρομο και νοιώθω όλο και καλύτερα πάνω στη μοτοσυκλέτα».

«Βέβαια χρειαζόμαστε ακόμα πολλούς γύρους και κυρίως αγωνιστικά τριήμερα για να δούμε την όλη διαδικασία και πως ανταποκρίνεται η μοτοσυκλέτα στα 40λεπτα sessions».

«Πάντως νοιώθω αισιόδοξος διότι αν και η αίσθησή μου πάνω στη μοτοσυκλέτα δεν είναι ακόμα τέλεια, καταφέραμε και ήμασταν μέσα στους πρώτους πέντε σε ρυθμό αγώνα».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2022 12:01

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon