.
Κατηγορία Αλλοι
Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου 2022 11:47

MotoGP Mandalika Test – Η Honda φεύγει από την Ινδονησία με την 1η θέση!

Η ανανεωμένη και καινούργια Honda πήρε την πρώτη θέση στις δοκιμές της Mandalika, χάρη στις προσπάθειες του Pol Espargaro.

Την πρώτη ημέρα των δοκιμών στην Ινδονησία, ο Pol Espargaro είχε την πρώτη θέση και επέστρεψε σε αυτή σήμερα.

Ο Ισπανός κατάφερε να ξεπεράσει το χτεσινό χρόνο του Luca Marini ήδη μέσα σε διάστημα μιας ώρας από το ξεκίνημα της σημερινής ημέρας.

Έτσι, ο Polyccio πολύ νωρίς σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:31.060 που πλέον αποτελεί και το σημείο αναφοράς για τους πιλότους της μεγάλης κατηγορίας όταν επιστρέψουν στην πίστα σε λίγους μήνες για το Grand Prix.

Ο Espargaro ήταν πολύ χαρούμενος με την απόδοσή του, καθώς σε μια πίστα με χαμηλή πρόσφυση η Honda του δούλεψε πάρα πολύ καλά (με την περσινή RC213V θα είχε θέματα) και μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι δεν είχε ούτε μια πτώση!

Επομένως δεν αποτελεί έκπληξη η δήλωσή του μετά τις δοκιμές ότι πρόκειται για την «πιο ασφαλή Honda ever!»

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Fabio Quartararo μπορεί να έχει απογοητευτεί από την έλλειψη προόδου της Yamaha στο κομμάτι της ιπποδύναμης, ωστόσο κέρδισε σε αυτοπεποίθηση μετά τις δοκιμές στην Ινδονησία.

Ο Γάλλος πήρε τη δεύτερη θέση και μια διαφορά μόλις 14 χιλιοστών του δευτερολέπτου από τον Pol Espargaro, ενώ ο αδερφός του τελευταίου, ο Aleix συμπλήρωσε την πρώτη τριάδα με την Aprilia του.

Στα τελευταία λεπτά των δοκιμών, ο πιλότος της Yamaha Franco Morbidelli κατάφερε να ανέβει στην 4η θέση των χρόνων της ημέρας.

Μέχρι τώρα δυσκολευόταν να κάνει την Ducati του να βγάλει καλούς χρόνους στον ένα γύρο, όμως αυτό άλλαξε την τελευταία ημέρα του τεστ στην Mandalika.

Οι λύσεις ήρθαν για τον Francesco Bagnaia κι έτσι μπόρεσε να ανέβει στην 5η θέση, λίγο μπροστά από τη Suzuki του Alex Rins. Έτσι είχαμε και σήμερα πέντε διαφορετικούς κατασκευαστές στις πέντε πρώτες θέσεις.

Αντίθετα πολλά προβλήματα συνάντησε σε αυτό το τεστ ο ομόσταυλός του, ο Joan Mir.

Ο Ισπανός χτες έχασε αρκετά μέλη από την ομάδα του λόγω Covid-19, με  αποτέλεσμα το πλάνο τους να πάει πίσω και σήμερα δεν μπήκε καθόλου στην πίστα επειδή αντιμετώπιζε προβλήματα με το στομάχι του!

«Σήμερα το πρωί ένοιωθα περίεργα στο στομάχι μου, σαν όλα μέσα να κινούνταν. Μετά το πρωινό πήγα στην πίστα, αλλά ένοιωθα χειρότερα κι έκανα εμετό. Μετά επέστρεψα στο ξενοδοχείο γιατί ήμουν εξαντλημένος», σχολίασε ο οδηγός της Suzuki.

Τέσσερα δέκατα από την κορυφή ήταν ο Maverick Vinales (7ος) και ο Johann Zarco (8ος) ενώ η καλύτερη KTM ήταν του Brad Binder στην ένατη θέση, μόλις 29χιλ. μπροστά από τον Alex Marquez που έκλεισε τη δεκάδα των πρώτων.

Δεν έλειψαν πάλι οι πτώσεις και σήμερα. Χτες είχε μια τρομακτική πτώση ο Raul Fernandez, ο οποίος επέστρεψε στην πίστα σήμερα. Έκανε μόλις 7 γύρους προτού ξαναπέσει και κάπου εκεί αποφάσισαν να σταματήσουν τις δοκιμές για τον νεαρό που δεν αισθανόταν καλά.

Πέρα από τον Ισπανό, πτώσεις είχαν και τρεις οδηγοί της Ducati: ο Jack Miller, ο Johann Zarco και ο Jorge Martin. Σήμερα έπεσε και ο Aleix Espargaro της Aprilia.

Εφτά από τους 24 οδηγούς δεν κατάφεραν να βελτιώσουν σήμερα τους χρόνους τους, συμπεριλαμβανομένου του Luca Marini που ήταν πρώτο χτες και τελικά πήρε την 3η θέση στα συνδυασμένα αποτελέσματα (δεύτερη φωτό με χρόνους).

Xronoi_Telikoi_3h_Hmera.jpg

 

Xronoi_syndyasmenoi_test.jpg

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου 2022 11:48

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon