.
Κατηγορία Αλλοι
Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2022 11:36

MotoGP Mandalika Test Ημέρα 2η – Ο Marini στην κορυφή με την VR46 Ducati του!

Ο αναβάτης και ετεροθαλής αδερφός του Valentino Rossi, ο Luca Marini,  ήταν αυτός με τον καλύτερο χρόνο τη δεύτερη ημέρα των δοκιμών στην πίστα Mandalika της Ινδονησίας.

Όλο χαμόγελα έφυγε από την πίστα την Ινδονησίας σήμερα, δεύτερη ημέρα δοκιμών, ο Luca Marini της VR46.

Ο Ιταλός, που φέτος θα είναι μόλις η δεύτερή του χρονιά στη μεγάλη κατηγορία, έκλεψε την παράσταση πάνω στην GP22 του και σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση περίπου 20 λεπτά πριν το τέλος.

Γενικότερα οι περισσότεροι πίεσαν παραπάνω για χρόνους στα τελευταία λεπτά, αλλά κανείς δεν ξεπέρασε το 1:31,289 του νεαρού Ιταλού.

Σήμερα τα πράγματα ήταν καλύτερα στην πίστα και οι συνθήκες για δοκιμές πιο υποφερτές, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν ήθελε μεγάλη προσοχή, αφού εκτός αγωνιστικής γραμμής υπήρχε αρκετή σκόνη.

Η KTM έβλεπε τον Brad Binder, τον πιλότο της, να έχει την πρώτη θέση για το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας.

Στα τελευταία όμως λεπτά, όταν όλοι σχεδόν κυνήγησαν το χρόνο, ο Ν. Αφρικανός έχανε σταδιακά θέσεις και τελικά ολοκλήρωσε στην 11η, έχοντας υποστεί κι ένα μηχανικό πρόβλημα.

Ακόμα κι έτσι όμως, ο Binder ήταν ο καλύτερο εκπρόσωπος της ΚΤΜ για σήμερα, αφού ο επόμενος ταχύτερος οδηγός των Αυστριακών ήταν στην 18η θέση.

Μπροστά, ο Luca Marini κράτησε την πρώτη θέση με διαφορά δύο περίπου δεκάτων από τον Marc Marquez και την Honda.

Χτες είχαμε έξι διαφορετικούς κατασκευαστές στις έξι πρώτες θέσεις, ενώ σήμερα ήταν πέντε τα διαφορετικά εργοστάσια μπροστά.

Πέρα από την Ducati του Marini και την Honda του Marquez, στις πρώτες θέσεις ήταν ο Vinales (Suzuki), ο Quartararo (Yamaha) και ο Joan Mir με τη Suzuki.

Ο τελευταίος είχε ακριβώς τον ίδιο χρόνο με τον Johann Zarco που πήρε την 6η θέση αφού ο δεύτερος ταχύτερος γύρος του ήταν πιο αργός από τον αντίστοιχο του πιλότου της Suzuki.

Δεκατρία μόλις χιλιοστά πίσω από τον Zarco, στην 7η θέση, βρίσκουμε τον Enea Bastianini, ενώ τη δεκάδα έκλεισαν οι Pol Espargaro – πρώτος τη χτεσινή ημέρα – Jorge Martin και Pecco Bagnaia.

Δεν έλειψαν οι πτώσεις ούτε και σήμερα, με τον Joan Mir να είναι ανάμεσα σε αυτούς που έπεσαν. Την ίδια μοίρα είχαν και οι Martin, Dovizioso, Aleix Espargaro και οι rookies Di Giannantonio, Raul Fernandez και Darryn Binder.

Παρά την πτώση του, ο Fabio di Giannantonio ήταν ο ταχύτερος από τους rookies στην 17η θέση αλλά με διαφορά μικρότερη από οχτώ δέκατα από την κορυφή.

Xronoi_Telikoi_2h_Hmera.jpg

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2022 11:37

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon