.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2022 13:25

MotoGP – Πιέζει η Yamaha για να «κλείσει» τον Quartararo

Την ώρα που ο Fabio Quartararo έχει δεχτεί προτάσεις από αντίπαλους κατασκευαστές, η Yamaha προσπαθεί να κρατήσει τον πρωταθλητή της στην ομάδα.

Ήδη από τα τέλη της περασμένης σεζόν είχε γίνει γνωστό ότι ο Fabio Quartararo ήταν «ανοιχτός» σε προτάσεις άλλων κατασκευαστών.

Προτάσεις που είναι απολύτως λογικό ότι θα έφτασαν στο τραπέζι, δεδομένου ότι μιλάμε για τον παγκόσμιο πρωταθλητή της μεγάλης κατηγορίας.

Συν τοις άλλοις, η Yamaha δεν κατάφερε να πείσει τον Γάλλο με τις αναβαθμίσεις που δεν ήρθαν στη νέα Μ1, σε ό,τι αφορά στο βασικό της μειονέκτημα: την ιπποδύναμη.

Ο Quartararo μπορεί αυτή τη φορά να μην ήταν τόσο εκδηλωτικός, όπως στα προηγούμενα τεστ, ωστόσο είναι βέβαιο ότι και ο ίδιος δεν είναι καθόλου ικανοποιημένος με την όλη κατάσταση.

Έτσι δεν αποτελεί, ούτε για την Yamaha βεβαίως, έκπληξη το γεγονός ότι ο Γάλλος «ψάχνεται» στην αγορά για να δει τι θα κάνει όταν λήξει (φέτος) το συμβόλαιό του με τους μπλε.

«Είμαστε σε καθημερινή επαφή σχεδόν με τον μάνατζέρ του», μας ενημερώνει ο Massimo Meregalli της Yamaha.

«Μπορείτε να φανταστείτε ότι ο Fabio είναι για εμάς η βασική προτεραιότητα και θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να κλείσει αυτή η συμφωνία το συντομότερο δυνατό».

«Δεν έχουμε κάτι άλλο στο στόχαστρό μας για την ώρα. Σίγουρα είναι λογικό ότι έχει λάβει κι άλλες προτάσεις και είναι λογικό να τις αξιολογεί. Εμείς όμως θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να τον κρατήσουμε για δύο ή περισσότερα χρόνια».

Piezei-Yamaha-kleisei-Quartararo-opl1.jpg

Για την ώρα δεν υπάρχουν επίσημες αναφορές-ειδήσεις από τα στρατόπεδα των άλλων εργοστασίων για ενεργό ενδιαφέρον στην περίπτωση του Fabio Quartararo.

Πιστεύεται όμως ότι η Honda, που έχει και τα χρήματα και τη μοτοσυκλέτα (όπως φαίνεται τουλάχιστον από τα πρώτα τεστ) για να δελεάσει τον Γάλλο, έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον γι’ αυτόν.

Επιπλέον, τα τελευταία λόγια του Meregalli δείχνουν ότι και η Yamaha είναι έτοιμη να σπάσει την παράδοση των συμβολαίων με χρονική διάρκεια τα δύο έτη και να προσφέρει ένα μεγαλύτερο συμβόλαιο στον πιλότο της, ακολουθώντας το παράδειγμα της Honda και της ΚΤΜ.

Να σημειωθεί ότι στο πρόσφατο τεστ της Ινδονησίας, αρκετοί από τους πιλότους της μεγάλης κατηγορίας ξεχώρισαν τον Fabio Quartararo ως έναν από τους δυνατότερους σε ρυθμό.

Ωστόσο ο ίδιος ο Γάλλος έλεγε ότι για να διατηρηθεί σε αυτό το υψηλό επίπεδο, χρειάστηκε να πάρει πολλά ρίσκα κάνοντας εκ νέου επισημάνσεις στους μηχανικούς του εργοστασίου για τομείς βελτίωσης της Μ1.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2022 13:40

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon