.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2011 20:59

Beta Factory Team

 

Επιτυχία στην Τουρκία

 



Ο αναβάτης του εργοστασιακού team  της  Beta Fabio Mossini πέτυχε την καλύτερη –μέχρι τώρα- επίδοση του για φέτος τερματίζοντας 5ος στην πολύ δύσκολη κατηγορία Enduro 3 στο GP  της Τουρκίας, 4ου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Enduro (EWC) του 2011.
Επιδεικνύοντας πραγματικά εντυπωσιακή ταχύτητα κατά την δεύτερη μέρα του αγώνα, ο νεαρός Ιταλός έπιασε τον ρυθμό των ταχύτερων αναβατών της κατηγορίας ώστε να φέρει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για την Beta. Φέτος ήταν η δεύτερη χρονιά που το  EWC επισκέπτεται την Τουρκία, και το χαρακτηριστικό  του φετινού αγώνα ήταν η πολύ ζέστη και ξηρασία. Με τρία special tests σε κάθε γύρο, οι αναβάτες έπρεπε να συμπληρώσουν τέσσερις γύρους κάθε μέρα συνθέτοντας δύο μέρες σκληρού ανταγωνισμού.

Γρήγορος ο Philippaerts

Ο αγώνας της πρώτης ημέρας αποδείχθηκε πολύ δύσκολος για τον Fabio αφού μία πτώση μόλις στο πρώτο motocross test είχε σαν αποτέλεσμα ένα γόνατο που πονούσε πολύ, κάτι το οποίο τον εμπόδισε να έχει καλή απόδοση κατά την διάρκεια της υπόλοιπης μέρας. Με καλύτερη επίδοση μία τρίτη θέση στην κλάση του στο έκτο special test, ο Fabio δεν μπόρεσε να πετύχει κάτι καλύτερο από την 10η θέση. Ευτυχώς, κατά την δεύτερη μέρα ο Mossini  ξαναβρήκε την φόρμα του κερδίζοντας δύο special tests και τερματίζοντας πέμπτος χάνοντας το βάθρο μόνο για 40 δευτερόλεπτα αναβάτης της Βeta στην EJ ( Junior class) Johan Carlsson δυσκολεύτηκε στην  extreme test, και μετά από ένα λάθος στην enduro test δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 17η θέση στην κατηγορία ενώ και την δεύτερη μέρα ο Carlsson τερμάτισε στην 20η θέση. Η καλύτερη επίδοση από αναβάτη της Beta σε αυτήν την κατηγορία την δεύτερη μέρα, ήρθε από τον Denny Philippaerts  του Costa Ligure Beta Boano Racing Sport team, ο οποίος τερμάτισε έβδομος.
Ο επόμενος αγώνας για το Beta Factory Team, θα είναι ο Ελληνικός  πέμπτος γύρος του EWC 2011, ο οποίος πραγματοποιείται στην  Καλαμπάκα στις 18/19 Ιουνίου. Fabrizio Dini, Team Manager του Beta Factory Team: ‘Δεν είχαμε πλήρη σύνθεση στο team για την Τουρκία αφού ο Oscar Balletti είχε μία πτώση σε προπόνηση στη Ιταλία και έσπασε την κλείδα του σε τρία σημεία. Για να αντιμετωπιστεί ο τραυματισμός, υποβλήθηκε σε εγχείριση αλλά θα απέχει από τους αγώνες για αρκετό καιρό. Αυτός ο χρόνος απλά δεν του πάει καλά.

Δύσκολος αγώνας

Για τους άλλους δύο αναβάτες του team η πρώτη μέρα στην Τουρκία ήταν δύσκολη, αλλά ευτυχώς τα πράγματα βελτιώθηκαν την δεύτερη μέρα με τον Fabio Mossini να κατακτά μία υπέροχη πέμπτη θέση στην κλάση E3. Τα πράγματα δεν άρχισαν πολύ καλά για τον Mossini αφού χτύπησε το γόνατο του σε μία πτώση στην πρώτη ειδική της πρώτης μέρας και μετά δυσκολεύτηκε πολύ μέχρι να τελειώσει. Τερμάτισε 10ος αλλά πολύ μακριά από τους πρώτους της κατηγορίας. Ο  Johan Carlsson επίσης είχε μία δύσκολη μέρα. Ήταν 10ος στην κλάση Enduro Junior αλλά έχασε χρόνο στην τελευταία enduro test και τερμάτισε τελικά 17ος . Η δεύτερη μέρα ήταν πραγματικά καλή για τον Mossini, αφού κατάφερε το καλύτερο του αποτέλεσμα για φέτος. Πιο σημαντικό όμως ήταν ότι κατάφερε να κερδίσει δύο ειδικές, το οποίο δείχνει ότι έχει την ικανότητα να παλέψει για την νίκη με τους ταχύτερους αναβάτες της E3  αλλά και το ότι η μοτοσυκλέτα μας είναι πολύ ανταγωνιστική. Είναι ένα θαυμάσιο αποτέλεσμα τόσο για τον Fabio όσο και για την ομάδα. ‘Έχουμε  το GP της Ελλάδας το επόμενο Σαββατοκύριακο, και τώρα που ξέρουμε ότι ο Fabio έχει την ταχύτητα να παλέψει για τις πρώτες θέσεις κάτι που ελπίζουμε ότι θα μπορεί να το κάνει και τις δύο μέρες.’
Τέλος θα πρέπει να σημειώσουμε ότι στον αγώνα της Καλαμπάκας, το Beta Factory Team  για ακόμα μία χρονιά θα υποστηρίξει τεχνικά τους αναβάτες της FUORISTRADA Θερριό (Ε2), Δαργινάκη (EJ)  και Κυριλή (EJ).

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 13:22

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon