.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2022 12:18

MotoGP Mandalika Test Ημέρα 1η – Δύσκολο ξεκίνημα με βροχή και βρώμικη πίστα. Πρώτος με διαφορά ο Pol Espargaro!

Η πρώτη ημέρα του επίσημου τεστ στην καινούργια πίστα της Ινδονησίας, την Mandalika, έλαβε τέλος με την Honda του Pol Espargaro να φιγουράρει στην πρώτη θέση με σημαντική διαφορά από τους υπόλοιπους.

Δύσκολο ήταν το ξεκίνημα στην καινούργια πίστα του Ημερολογίου Αγώνων του MotoGP για φέτος, την Mandalika.

Εκεί βρίσκονται οι πιλότοι της μεγάλης κατηγορίας για το τριήμερο τεστ που ξεκίνησε σήμερα και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή.

Το τεστ ξεκίνησε με την πίστα να είναι βρεγμένη, αλλά και όταν στέγνωνε σταδιακά, αποκαλυπτόταν ότι η κατάστασή της ήταν επιεικώς άθλια, καθώς ήταν γεμάτη σκόνη και λάσπη!

Το γεγονός ότι από τον περασμένο Νοέμβριο, μετά το Γύρο των WorldSBK εκεί, δεν υπήρξε δράση, είχε ως αποτέλεσμα να είναι πάρα πολύ βρώμικη. Ούτε η βροχή δεν ήταν σε θέση να την καθαρίσει.

Έτσι, υπήρξαν κόκκινες σημαίες διακοπής ώστε τα συνεργεία να μπουν στην πίστα και να προσπαθήσουν να την καθαρίσουν. Όπως και έγινε, με τους διοργανωτές να δίνουν επιπλέον μία ώρα δοκιμών για αναπλήρωση του χαμένου χρόνου.

Ακόμα κι όταν δόθηκε το πράσινο φως όμως, αρκετοί πιλότοι αρνούνταν να μπουν στην πίστα για λόγους ασφαλείας. Έτσι έγινε μια μίνι σύσκεψη ασφαλείας και δόθηκε εντολή στους οδηγούς να κάνουν τουλάχιστον 20 γύρους για να αξιολογήσουν την κατάσταση.

Επιπλέον, με τους γύρους αυτούς θα άφηναν και κάμποση γόμα στην πίστα που οπωσδήποτε θα βοηθούσε με την πρόσφυση. Επιπλέον δόθηκε σε όλους κι ένα επιπλέον σετ ελαστικών από την Michelin.

Στο διάστημα αυτό είχαμε και απανωτές πτώσεις σε ένα από τα δύο μόλις σημεία της πίστας με δυνατά φρένα, στην 10η στροφή της, όπου έπεσαν διαδοχικά τρεις Ducati: ο Bezzecchi, ο Di Giannantonio και ο Pecco Bagnaia.

Τελικά το τεστ συνεχίστηκε και προς το τέλος, όταν οι συνθήκες ήταν καλύτερες, είδαμε κι έναν αρκετά αξιόλογο χρόνο από τον Pol Espargaro και την Honda του.

Ο Ισπανός κατάφερε να κάνει 1:32.466 και να αφήσει σχεδόν μισό δευτερόλεπτο πίσω του τον δεύτερο, ενώ ήταν και ο μόνος που κατάφερε – σήμερα – να κατέβει κάτω από το χρόνο-ρεκόρ των WordlSBK (που έχει ο Toprak Razgatlioglu με 1:32.877).

Δεν κατάφερε κάποιος άλλος να πλησιάσει το χρόνο αυτό του Polyccio, εν μέρει και επειδή η βροχή επέστρεψε στα τελευταία 30 λεπτά των δοκιμών.

Πίσω από τον Pol είναι ο αδερφός του, ο Aleix, με την Aprilia του κι έτσι τα δύο αδέρφια έκαναν το 1-2 σήμερα.

Έξι χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο αργός από τον Aleix Espargaro ήταν η KTM του Brad Binder. Ακολουθούν η Suzuki του Alex Rins, η Yamaha του Fabio Quartararo και η Ducati του Jack Miller.

Έτσι είχαμε έξι διαφορετικούς κατασκευαστές στις έξι πρώτες θέσεις, ενώ τελικά μόλις 11 πιλότοι κατάφεραν να μείνουν με διαφορά στο δευτερόλεπτο από τον πρώτο.

Τον έβδομο καλύτερο χρόνο είχε ο Maverick Vinales, ο οποίος είχε βρεθεί και στην πρώτη θέση περίπου μιάμιση ώρα πριν την καρώ σημαία.

Όγδοος ήταν ο Joan Mir, με τον Andrea Dovizioso πίσω του και τον Jorge Martin – που ήταν μπροστά για το μεγαλύτερο μέρος του τεστ – να κλείνει τη δεκάδα.

Xronoi_Telikoi_1h_Hmera.jpg

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2022 12:19

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon