.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 08 Φεβρουαρίου 2022 16:15

MotoGP – Η παρουσίαση της νέας RC213V των Marquez/Espargaro

Η Repsol Honda μας αποκάλυψε και επίσημα τα χρώματά της για το 2022, αυτά με τα οποία οι δύο πιλότοι της θα ριχτούν στη μάχη της νέας σεζόν.

Λίγες ημέρες πριν το δεύτερο – και τελευταίο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος – επίσημου τεστ του MotoGP στην Ινδονησία, ο Marc Marquez και ο Pol Espargaro μας παρουσίασαν τα νέα τους χρώματα για το 2022.

Και μπορεί τα χρώματα να έμειναν τα ίδια, ωστόσο η μοτοσυκλέτα του εργοστασίου αυτή καθ’ αυτή έχει αλλάξει σε σημαντικό βαθμό, σε μια προσπάθεια να επιστρέψει και πάλι στους παγκόσμιους τίτλους.

Η μοτοσυκλέτα είναι «εντελώς  διαφορετική» σε σχέση με τα δύο τελευταία χρόνια, όπως παραδέχτηκε στην παρουσίαση της ομάδας και ο Διευθυντής του HRC, Tetsuhiro Kuwata.

Οι αλλαγές εντοπίζονται στο πλαίσιο, στον κινητήρα αλλά και στα ηλεκτρονικά, όπως και στα αεροδυναμικά.

Με αυτό το νέο «όπλο» στα χέρια του, οι ελπίδες του εργοστασίου αναπτερώνονται, ώστε να δει και πάλι τον Marc Marquez στην κορυφή της βαθμολογίας με το τέλος της χρονιάς.

«Στόχος μου φέτος είναι να παλέψω για τον τίτλο», επιβεβαίωσε με τις δηλώσεις του και ο ίδιος ο Ισπανός άσος.

Οι αλλαγές της μοτοσυκλέτας θα παίξουν σημαντικό ρόλο και στην προσπάθεια του Pol Espargaro να αφήσει πίσω του το μέτριο 2021 και να κάνει μια νέα αρχή με την ομάδα.

«Η μοτοσυκλέτα που έχουμε τώρα είναι περισσότερο κοντά στις υπόλοιπες», είπε, δίνοντάς μας να καταλάβουμε ότι η RC213V έχει γίνει περισσότερο δεκτική σε οδηγικό στυλ πέρα από αυτό του Marquez.

«Η βάση που έχουμε τώρα, το σημείο εκκίνησης, είναι καταπληκτικό και ήδη από το Qatar πιστεύω και νοιώθω ότι θα μπορώ να παλέψω για πολύ καλά αποτελέσματα», πρόσθεσε ο Polyccio.

Ο Pol έχει κι έναν επιπλέον λόγο να θέλει να τα πάει καλά φέτος. Κι αυτό επειδή, σε αντίθεση με τον Marquez που έχει συμβόλαιο έως το 2024, αυτό του Espargaro λήγει στα τέλη της χρονιάς.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Φεβρουαρίου 2022 16:50

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon