.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 09 Φεβρουαρίου 2022 13:44

R.I.P. Jakub Gurecky – Νέος τραγικός θάνατος εφήβου αγωνιζόμενου

O 16χρονος Τσέχος νικητής του Northern Talent Cup 2021 σκοτώθηκε σε ατύχημα την ώρα της προπόνησής του.

Τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022 ο Jakub Gurecky βρισκόταν για προπόνηση με mini moto σε πίστα καρτ της Σλοβακίας, όταν έπεσε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Μεταφέρθηκε στο κοντινότερο νοσοκομείο με σοβαρό τραύμα στο κεφάλι, από το οποίο δυστυχώς δεν ανέκαμψε ποτέ και το βράδυ της ίδιας ημέρας ανακοινώθηκε ο θάνατός του.

Γεννημένος τον Οκτώβρη του 2005 στην πόλη Zlin της Τσεχίας, ο Gurecky θεωρείτο ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας του. Έχοντας κατακτήσει πριν μερικούς μήνες τον αναπτυξιακό θεσμό Northern Talent Cup – με 4 νίκες, 2 δεύτερες και 3 τρίτες θέσεις πάνω στη μικρή ΚΤΜ της JRT Brno Circuit, είχε ήδη εξασφαλίσει μια θέση στο ρόστερ του Red Bull Rookies Cup 2022, για το οποίο και προετοιμαζόταν, με το βλέμμα εστιασμένο στη Moto3 ως επόμενο στόχο.

Ο Gurecky είναι ο τέταρτος νεαρός αναβάτης που σκοτώνεται στην πίστα σε διάστημα μικρότερο του ενός χρόνου. Τον περασμένο Μάιο χάθηκε ο 19χρονος Ελβετός Jason Dupasquier στις δοκιμές της Moto3 για τον αγώνα του Mugello, τον Ιούλιο ακολούθησε ο 14χρονος Ισπανός Hugo Millán στον αγώνα του European Talent Cup στην Aragon και τον Σεπτέμβριο τρίτωσε το κακό με τον 15χρονο Ισπανό Dean Berta Viñales, ξάδερφο του Maverick Viñales της Aprilia MotoGP, στη διάρκεια του ισπανικού γύρου του Supersport 300 στη Jerez.

Ας είναι ο Jakub Gurecky ο τελευταίος αναβάτης που χάνει τη ζωή του στην πίστα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon