.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 02 Φεβρουαρίου 2022 15:35

MotoGP Shakedown Test – Πρώτος ο Vinales στα συνδυασμένα αποτελέσματα

Ο οδηγός της Aprilia, Maverick Vinales, ήταν αυτός που σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στις 3 ημέρες των δοκιμών του Shakedown Test της Μαλαισίας.

Το τριήμερο τεστ στην πίστα της Sepang, στο οποίο είχαν δικαίωμα συμμετοχής μόνο τα εργοστάσια με παραχωρήσεις, οι δοκιμαστές και οι Rookies, ολοκληρώθηκε σήμερα.

Σ’ αυτό, ταχύτερος όλων αναδείχθηκε ο πιλότος της Aprilia, Maverick Vinales, ενώ στους νεοφερμένους αυτός που ξεχώρισε ήταν ο Raul Fernandez.

Ο Vinales μπήκε στην πίστα μόλις χτες, τη δεύτερη ημέρα των δοκιμών, ενώ ο ομόσταυλός του τελικά συμμετείχε στο τεστ μόνο σήμερα.

Παρά ταύτα – και χωρίς αυτό να αποτελεί ιδιαίτερη έκπληξη – ήταν οι δύο εργοστασιακοί της Aprilia που έκαναν το 1-2 στις δοκιμές αυτές.

Μάλιστα η μεταξύ τους «μάχη» με το χρονόμετρο κρίθηκε στο τέλος, όταν ο Vinales κατάφερε να ξεπεράσει για περίπου ενάμιση δέκατο.

Shakedown-Test-Telika-Apotelesmata-3h-hmera2.jpg

Το άστρο του Raul Fernandez έλαμψε στο συγκεκριμένο τεστ, αφού ο Ισπανός κατάφερε να πάρει την 3η θέση, έχοντας και μία πτώση τη χτεσινή ημέρα.

Ήταν πρώτος την 1η ημέρα των δοκιμών και έχασε μόνο από τους εργοστασιακούς αντιπάλους του, πλησιάζοντας μάλιστα στο μισό περίπου δευτερόλεπτο το χρόνο του Vinales!

Ένας ακόμα από τους νεοφερμένους που ξεχώρισαν ήταν ο Marco Bezzecchi. Ο Ιταλός ήταν ένα τέταρτο του δευτερόλεπτου πιο αργός από τον Fernandez, κατακτώντας την 4η θέση στα συνδυασμένα αποτελέσματα.

Αν και αρχικά είχε τις αμφιβολίες του για το αν θα μπορούσε να βγάλει όλο το τριήμερο – και ο λόγος ήταν ένας τραυματισμός του λίγο πριν το τεστ – εν τέλει ο Remy Gardner μπήκε στην πίστα και τις 3 ημέρες.

Όπως έλεγε μετά τις δοκιμές, ένοιωθε ότι τα πήγε καλύτερα απ’ ό,τι περίμενε, έχοντας καταφέρει να κάνει τον 6ο καλύτερο χρόνο, λίγο πίσω από τον Michele Pirro.

Shakedown-Test-Telika-Apotelesmata-3h-hmera3.jpg

Βελτιωμένη εικόνα παρουσίασε και ο Darryn Binder, ο οποίος πήρε την 4η θέση ανάμεσα στους (5) Rookies, γράφοντας τον 9ο καλύτερο χρόνο πίσω από τους Stefan Bradl και Sylvain Guintoli.

Ο τελευταίος από τους νεοφερμένους – και αρκετά πίσω στη λίστα με τους χρόνους – ήταν ο Fabio di Giannantonio, ο οποίος όμως από χτες αντιμετώπιζε προβλήματα με το στομάχι του (γαστρεντερίτιδα).

Σήμερα ήλπιζε ότι θα μπορούσε να κάνει μερικούς γύρους, αλλά τελικά αποφασίστηκε να απέχει, υπό το φόβο περαιτέρω αφυδάτωσής του πάνω στη μοτοσυκλέτα.

Στους δοκιμαστές των εργοστασίων ο ταχύτερος ήταν ο Michele Pirro, αν και δεν μας δόθηκαν οι ακριβείς χρόνοι των Cal Crutchlow (Yamaha) και Dani Pedrosa (KTM).

Μάλιστα ο Crutchlow, που πρόσφατα ανανέωσε και τη συνεργασία του με την Yamaha, μπήκε στην πίστα μόλις σήμερα.

Το επίσημο τεστ της μεγάλης κατηγορίας του MotoGP θα λάβει χώρα στις 05 και 06 Φεβρουαρίου στην ίδια πίστα.

ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ SHAKEDOWN TEST SEPANG 2022

1 Maverick Vinales Aprilia 1:58.942
2 Aleix Espargaro Aprilia 1:59.086
3 Raul Fernandez KTM 1:59.468
4 Marco Bezzecchi Ducati 1:59.711
5 Michele Pirro Ducati 1:59.805
6 Remy Gardner KTM 2:00.046
7 Stefan Bradl Honda 2:00.449
8 Sylvain Guintoli Suzuki 2:00.491
9 Darryn Binder Yamaha 2:00.928
10 Mika Kallio KTM 2:01.074
11 Lorenzo Savadori Aprilia 2:01.676
12 Test bike 1 Yamaha 2:01.819
13 Fabio Di Giannantonio Ducati 2:02.596
14 Test bike 2 Yamaha 2:02.257
15 Takuya Tsuda Suzuki 2:02.661
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 02 Φεβρουαρίου 2022 15:48

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon