.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022 11:43

Africa Eco Race 2022 – Αναβολή για Οκτώβριο

Το διεθνές ράλι που ήταν προγραμματισμένο για τον ερχόμενο Μάρτιο μεταφέρεται 7 μήνες αργότερα με την ελπίδα πως θα μπορεί να διεξαχθεί τότε.

Ο αγώνας Africa Eco Race πρωτοδιοργανώθηκε το 2009, έναν χρόνο μετά τη ματαίωση του Dakar 2018 λόγω προβλημάτων ασφαλείας σε τμήματα της παραδοσιακής διαδρομής στη βορειοδυτική Αφρική.

Αν και δεν εντάσσεται στο καλεντάρι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος RallyGP (όπως πλέον το Dakar), το Africa Eco Race έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές καθώς επέτρεψε σε πολλούς Ευρωπαίους ιδιώτες να τρέξουν σε ένα παραδοσιακό αφρικάνικο ράλι – με διαδρομή σε Μαρόκο, Μαυριτανία και Σενεγάλη – χωρίς τα απαγορευτικά κόστη που συνεπαγόταν η μετακόμιση του Dakar στη Νότια Αμερική.

Ο φετινός αγώνας ήταν προγραμματισμένος να ξεκινήσει στις 12 Μαρτίου, ωστόσο η επίσημη ανακοίνωση του διοργανωτή του Africa Eco Race, Jean-Louis Schlesser, εξηγεί καθαρά τους λόγους:

“Με λιγότερους από δύο μήνες ως την εκκίνηση της 14ης έκδοσης του Africa Eco Race που θα δινόταν στις 12 Μαρτίου στο Μονακό, τα σύνορα του Μαρόκου παραμένουν κλειστά και δεν υπάρχει καμιά απόφαση σχετικά με το αν θα ανοίξουν ή όχι την 1η Φεβρουαρίου 2022. Επίσης, με την πρόσφατη ψήφιση από τη γαλλική Βουλή της υποχρεωτικότητας του πιστοποιητικού εμβολιασμού, η οποία θα μπορούσε να επεκταθεί και σε άλλες χώρες, γίνεται πολύ δύσκολο το έργο για τους συμμετέχοντες, τους συνεργάτες και την οργάνωση.

“Για αυτούς τους λόγους, σε συνεργασία με τις αρχές του Μαρόκου με τις οποίες βρίσκομαι σε διαρκή επαφή, και με στόχο να εξασφαλίσουμε πως ο αγώνας του 2022 θα διατηρήσει άριστες οργανωτικές συνθήκες, αλλά και με σεβασμό στους πολλούς συμμετέχοντες που έχουν ήδη εγγραφεί, η σοφή απόφαση που λάβαμε είναι να αναβάλλουμε το ράλι για το διάστημα 15 ως 30 Οκτωβρίου 2022.”

Έτσι, το νέο πρόγραμμα προβλέπει συνάντηση και επίσημη αναχώρηση με πλοίο από το Μονακό στις 14 και 15 Οκτωβρίου, με τον αγώνα να τρέχει από 18 ως και 30 Οκτωβρίου, με επιστροφή στη Γαλλία την πρώτη εβδομάδα του Νοέμβρη.

Πηγή: Africa Eco Race

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon