.
Κατηγορία Αλλοι
Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022 12:38

MotoGP – Η COTA βελτιώνει την κατάσταση της πίστας μετά τις διαμαρτυρίες από MotoGP και F1.

Σε καινούργια ασφαλτόστρωση – και όχι μόνο – προχωρά η Αμερικανική πίστα, προσπαθώντας να κατευνάσει τις αντιδράσεις των πιλότων των δύο κορυφαίων πρωταθλημάτων.

Η πίστα της Αμερικής ανακοίνωσε ένα σημαντικό πρόγραμμα καινούργιας ασφαλτόστρωσης ενόψει της νέας σεζόν.

Με αυτόν τον τρόπο απαντάς στην έντονη κριτική που δέχτηκε το προηγούμενο διάστημα τόσο από τους πιλότους της F1 όσο και από αυτούς του MotoGP.

Μετά τον αγώνα του MotoGP στην πίστα αυτή, τον περασμένο Σεπτέμβριο, αρκετοί οδηγοί ήταν ειλικρινείς αξιολογώντας την κατάσταση της πίστας, λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι είναι επικίνδυνη.

Οι πιλότοι, με πρωτεργάτη τον Aleix Esparagaro, έδωσαν τελεσίγραφο τόσο στους Αμερικανούς όσο και στην Dorna, λέγοντας ότι δεν θα επιστρέψουν στην πίστα για να αγωνιστούν αν δεν βελτιωθεί η κατάσταση.

«Μας είχαν υποσχεθεί ότι θα γίνει εκ νέου ασφαλτόστρωση από τις στροφές 2 έως 10», σχολίαζε πριν καιρό ο πιλότος της Aprilia.

COTA-Veltiwnei-Pista-Diamartyries-hjw2.jpg

«Ζητήσαμε κάτι παραπάνω αλλά απάντησαν ότι θα μπορούσαν να κάνουν το μίνιμουμ και έτσι όλοι μας είπαμε ότι τουλάχιστον πρέπει να ασφαλτοστρωθεί το σημείο από την 2 έως τις 10».

«Μας είχαν υποσχεθεί ότι θα το κάνουν τη νέα σεζόν. Εμένα η δουλειά μου είναι να οδηγώ τη μοτοσυκλέτα. Όμως αυτή η πίστα δεν είναι ασφαλής. Δεν φτιάχνω όμως εγώ το ημερολόγιο και έτσι πρέπει να προσαρμοστώ στην κατάσταση αυτή».

«Πάντα μας λένε ότι η ασφάλεια είναι πάνω από όλα και ότι είναι πολύ σημαντική οπότε θα δούμε τι θα κάνουν».

Το καλό της υπόθεσης είναι ότι η πίστα άκουσε τόσο τους οδηγούς της F1 όσο και αυτούς του MotoGP και έτσι θα κάνουν την ασφαλτόστρωση από τις στροφές 2 έως 10.

Δεν έμειναν όμως εκεί, αλλά θα περάσουν νέα άσφαλτο και στις στροφές από την 12 έως την 16.

COTA-Veltiwnei-Pista-Diamartyries-hjw3.jpg

Το πιο σημαντικό, όμως, στην υπόθεση αυτή, είναι ότι θα αναλάβουν εργασίες για να κατανοήσουν και ακριβώς το τι συμβαίνει και δημιουργούνται σαμαράκια στην πίστα.

Μία πίστα που είναι κατασκευασμένη σε ένα ιδιαίτερο μαλακό έδαφος που ευνοεί τη δημιουργία τέτοιων ανωμαλιών στο οδόστρωμα.

Το MotoGP δεν θα χρειαστεί να περιμένει πολύ για να δει από πρώτο χέρι τις αλλαγές που έγιναν στην πίστα.

Και αυτό επειδή ο αγώνας στην COTA είναι στις αρχές του ημερολογίου και συγκεκριμένα στις 10 Απριλίου.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022 12:44

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon