.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011 10:27

Yamaha YZ 450 F “Bubba Stewart”

 


Χρησιμοποιεί Traction Control;

 


Κάπως αρχίζουν και εξηγούνται οι εκπληκτικές εκκινήσεις που πετυχαίνει στους αγώνες supercross ο James Stewart της Yamaha. Ο αναβάτης με το νούμερο 7 έχει δώσει τα καλύτερα δείγματα στις εκκινήσεις των τελευταίων αγώνων με αποτέλεσμα να δώσει τροφή για σχόλια.

Ωστόσο, η μοτοσυκλέτα του, Yamaha YZ 450 F,  χρησιμοποιεί έναν αισθητήρα στον πίσω τροχό ο οποίος δίνει πληροφορίες για την περιστροφή και ταχύτητα του.
Καθώς το traction control απαγορεύεται στoυς αγώνες supercross, το σύστημα αυτό κάνει παραπλήσια δουλειά αναλύωντας δεδομένα, κάτι που δεν απαγορεύεται. Η ταχύτητα του τροχού σε συνδυασμό με την περιστροφή του βολάν, δίνουν παραμέτρους στον εγκέφαλο της μοτοσυκλέτας που ανάλογα φροντίζουν για την βελτίωση της πρόσφυσης. Ο σένσορας στον πίσω τροχό και αυτό το σύστημα, επιτρέπονται. Το Traction control, όχι. Και για να δουλέψει το traction control θέλει αισθητήρες και στον μπροστινό τροχό ή GPS, κάτι που απαγορεύεται στο Supercross.

Πάντως δεν είναι πρώτη φορά που χρησιμοποιείται τέτοιο σύστημα μιας και οι περισσότερες ομάδες το εφαρμόζουν δίνοντας έξτρα “βοηθήματα” στους αναβάτες τους.
Ο David Millsaps όσο και ο Stewart χρησιμοποιούν τους αισθητήρες όπου στην μοτοσυκλέτα του δεύτερου υπάρχει και προστατευτικό carbon.

H Yamaha δεν θα μπορούσε να αφήσει τους κορυφαίους αναβάτες της χωρίς βοήθεια και το αποτέλεσμα φάνηκε στον τελευταίο αγώνα, στο Oakland, όπου ο Stewart κέρδισε.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 13:09

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Jorge Lorenzo - Θα τρέξει με το "1" Honda MotoGP »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon