.
Κατηγορία Αλλοι
Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011 09:54

Jorge Lorenzo - Θα τρέξει με το "1"

 


O άσος και η ιστορία του

 



Αφού κατάφερε να πάρει τον πολυπόθητο τίτλο στην κατηγορία MotoGP μόλις στην δεύτερη χρονιά του, αλλά και να κάνει βαθμολογικό ρεκόρ με 383 πόντους, ο Jorge Lorenzo τοποθετεί τον άσο στη μοτοσυκλέτα του.

Το αγαπημένο νούμερο του Ισπανού αναβάτη είναι το 99 αλλά όπως είχε δηλώσει πριν λίγο καιρό, δεν θα έβαζε τον άσο στο Number plate του αν δεν έβρισκε ένα ωραίο σχέδιο που να του ταιριάζει.

“Σήμερα παρουσιάζω το νέο μου νούμερο μιας και βρήκα ένα σχέδιο που ταιριάζει στα αρχικά μου, JL. Είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτό γιατί χρειάζεται πάρα πολύ δουλειά για να φτάσεις σε αυτό το σημείο να φοράς το νούμερο 1. Εύχομαι να αρέσει και στους οπαδούς μου τους οποίους και ενημερώνω πως δεν θα ξεχάσω το αγαπημένο μου νούμερο, 99. Θα υπάρχει κάπου πάνω στη φόρμα μιας και είναι μέσα στην καρδιά μου. Ήταν δύσκολη επιλογή η αλλαγή αλλά είναι πιστεύω η κατάλληλη στιγμή για κάτι τέτοιο,” δήλωσε ο Lorenzo.

Το νούμερο 1 σχηματίζεται από τα αρχικά του και φτιάχτηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να παραπέμπει στον αναβάτη. Να αναφέρουμε πως είναι η πρώτη φορά που αναβάτης της Yamaha τοποθετεί το νούμερο 1 από το ΄93 που ο Wayne Rainey υπερασπιζόταν τον 3ο συνεχόμενο τίτλο του κόντρα στον Mick Doohan.
Ο Rossi με 5 τίτλους στην μεγάλη κατηγορία δεν χρησιμοποίησε ποτέ τον άσο στην μοτοσυκλέτα του παρά μόνο στην δερμάτινη φόρμα του, συνήθως σε έναν από τους δύο ώμους.
Ωστόσο, ο Lorenzo αλλάζει για 3η φορά νούμερο συμμετοχής σε δύο χρόνια μιας και ξεκίνησε με το 48, το οποίο άλλαξε με το 99 για να μην βρίσκεται στη “σκιά” του Rossi. Αν θα είναι “one off” είναι κάτι που θα μάθουμε σύντομα!

Για την ιστορία, όσοι αναβάτες στην μεγάλη κατηγορία MotoGP χρησιμοποίησαν την τελευταία εικοσαετία δεκαετία το νούμερο 1 στα MotoGP δεν πήραν ποτέ ξανά πρωτάθλημα… (Alex Criville - Honda ’99, Kenny Roberts – Suzuki - ’00, Nicky Hayden – Honda ’06, Casey Stoner – Ducati ‘07).

Μόνο ο Mick Doohan (Honda) κατάφερε να διατηρήσει τον άσο για 5 συναπτά έτη (‘94 - ΄98), ο Wayne Rainey (Yamaha) τρία χρόνια (’90 – ‘93), ενώ ακόμη και ο Kevin Swantz (Suzuki), τον κράτησε μόλις για μία χρονιά (‘93).

Και για να κλείνει η ιστορία, για πρώτη φορά σχεδιάζεται ένας άσος που φέρει τα αρχικά του αναβάτη και αυτό μόνο ως καβάλημα στο καλάμι μπορούμε να το εκφράσουμε.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 14:06

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Valentino Rossi - Ducati Casual Yamaha YZ 450 F “Bubba Stewart” »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon