.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου 2021 12:21

MotoGP – Αυτοί είναι οι πρωταθλητές του αύριο!

Ο Casey Stoner μας αποκαλύπτει ποιους θεωρεί ότι μπορεί να πρωταγωνιστήσουν τα επόμενα χρόνια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Τον δεύτερο λίγοι τον φαντάζεστε!

Μετά από περίπου 3.5 χρόνια, ο Casey Stoner έδωσε και πάλι το παρών στο paddock του MotoGP, στα Grand Prix της Πορτογαλίας και της Valencia.

Εκεί είδε παλιούς τους γνώριμους και αντιπάλους στις πίστες, αλλά και νέα πρόσωπα, δύο εκ των οποίων τον εντυπωσίασαν.

Αυτοί οι δύο, είναι οι πρωταθλητές του αύριο. Τον έναν όλοι θα τον φαντάζεστε, ωστόσο η δεύτερη επιλογή του Αυστραλού ήταν ένας οδηγός που πριν λίγα χρόνια ήταν στο… περιθώριο!

Ο 36χρονος πια Stoner, δεν έβγαζε μόνο φωτογραφίες στο paddock, αλλά πήγε και στην άκρη της πίστας παρακολουθώντας τους αγωνιζόμενους.

Εκεί, δύο πιλότοι ήταν αυτοί που κέντρισαν το ενδιαφέρον του, με τον Pedro Acosta της Moto3 να είναι ο πρώτος και ο καλύτερος!

«Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει τον Pedro Acosta», λέει ο Casey Stoner. «Αυτό που μας έδειξε φέτος ήταν τρομερό. Ήταν απίστευτο να βλέπεις τα επίπεδα ωριμότητας που έδειξε ήδη στους πρώτους 4 αγώνες του. Ήταν απλά φανταστικό».

MotoGP-prwtathlites-aurio-bsp2.jpg

Αναφερόμενος στη μικρή κατηγορία, έκανε αναφορά σε ένα ακόμα όνομα: «Κι ο Sergio Garcia ήταν καλός, όμως είχε κι εκείνον τον τραυματισμό».

Ο Garcia θα παραμείνει στην μικρή κατηγορία και το 2022, προσπαθώντας να πάρει αυτός τον τίτλο τη νέα σεζόν, ενώ ο Pedro Acosta θα αγωνίζεται στην Moto2.

Ο Stoner συνεχίζει: «Υπάρχουν κι άλλοι που δεν αναφέρω, όμως πρέπει να πούμε ότι επειδή είσαι γρήγορος στην Moto3 δεν σημαίνει ότι θα τα καταφέρεις και στις άλλες κατηγορίες».

Βέβαια ο ίδιος είχε περισσότερα προβλήματα στις μικρές κατηγορίες, παρά στη μεγάλη όπου και εντυπωσίασε με την απίστευτη ταχύτητα και το αστείρευτο ταλέντο του.

Στη συνέχεια αναφέρεται και στην κατηγορία της Moto2. Αρχικά μιλά για τους «…Raul Fernandez και Remy Gardner. Έκαναν τρομερή δουλειά φέτος και οι δυο τους ήταν καταπληκτικοί».

Όμως άλλος είναι αυτός που κερδίζει τη δεύτερη θέση στη μικρή λίστα των «πρωταθλητών του αύριο». Κι αυτός δεν είναι άλλος από τον «…Marco Bezzecchi. Έχει κάτι παραπάνω από όλους».

«Η αλήθεια είναι ότι δεν το είδαμε φέτος, αλλά έχει κάτι που τον κάνει να ξεχωρίζει. Το είδα πέρυσι με τον τρόπο που οδηγούσε και που κανείς δεν μπορούσε να κάνει στην κατηγορία».

«Ανυπομονώ να δω τι μπορεί να πετύχει στη μεγάλη κατηγορία με μια πιο μεγάλη και δυνατή μοτοσυκλέτα».

MotoGP-prwtathlites-aurio-bsp3.jpg

Ένας Bezzecchi που ξεκίνησε και συνεχίζει να είναι μέλος της Ακαδημίας του Valentino Rossi, ο οποίος μάλιστα δεν είχε πιστέψει από την αρχή στο ταλέντο του!

Ο Bez έκανε το ντεμπούτο του – ως κανονική συμμετοχή – στο παγκόσμιο πρωτάθλημα (Moto3) το 2017 και πήρε την 23η θέση με Mahindra τότε.

Την επόμενη χρονιά όμως, στην πολύ πιο ανταγωνιστική ΚΤΜ κατάφερε να τερματίσει 3ος, αναγκάζοντας και τον ίδιο τον Rossi να παραδεχτεί δημοσίως ότι δεν περίμενε μια τέτοια θεαματική βελτίωση από τον νεαρό συμπατριώτη του!

Όπως και να ‘χει, ο Αυστραλός κλείνει τις δηλώσεις του τονίζοντας ότι «…είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς το μέλλον. Είναι σκληρός ο κόσμος εδώ, όπως σκληρός είναι και ο ανταγωνισμός».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου 2021 12:24

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon