.
Κατηγορία Αλλοι
Τρίτη, 07 Δεκεμβρίου 2021 12:59

MotoGP – Ο Quartararo είναι ο πρωταθλητής, όμως ο Bagnaia είναι η αποκάλυψη!

Ο τίτλος του παγκόσμιου πρωταθλητή για το 2021 πήγε στα χέρια του Fabio Quartararo και δικαίως. Ωστόσο ήταν ο Pecco Bagnaia αυτός που έκλεψε την παράσταση στα τέλη της φετινής σεζόν.

Το δεύτερο μισό του 2021 και ειδικά τα τελευταία Grand Prix της χρονιάς για τον Pecco Bagnaia ήταν πραγματικά εξαιρετικά.

Σε τέτοιο βαθμό, που είναι βέβαιο ότι το δίδυμο Bagnaia-Ducati έχει προβληματίσει πολύ σοβαρά τον ανταγωνισμό για το 2022.

Η ταχύτητά του ήταν αδιαμφισβήτητη και οι αριθμοί – στην περίπτωση αυτή – λένε την αλήθεια.

Ο Bagnaia ολοκλήρωσε τη σεζόν με 4 νίκες (όλες στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος) δηλαδή μία λιγότερη από τον πρωταθλητή Quartararo.

Την ίδια στιγμή είχε συνολικά 9 βάθρα τη φετινή σεζόν, πάλι ένα λιγότερο από τον Fabio Quartararo, τα 6 από τα οποία τα πήρε στο δεύτερο μισό της χρονιάς.

Ήταν φανερό ότι γενικότερα η Ducati ήταν πολύ δυνατή φέτος, ωστόσο προς τα τέλη της χρονιάς ήταν ο Pecco Bagnaia αυτός που ξεχώριζε από τους πιλότους των κόκκινων.

Ο Ιταλός την καταλαβαίνει καλύτερα απ’ όλους και είναι αυτός που μπορεί και την πηγαίνει ένα βήμα παραπάνω, πράγμα πολύ σημαντικό για το τόσο αμφίρροπο MotoGP των τελευταίων ετών.

Κι όλα αυτά ενώ το 2020 δεν ήταν μια χρονιά που προμήνυε αυτό το «ξεπέταγμα» του Ιταλού…

«Νομίζω ότι φέτος έκανα τη σεζόν της ζωής μου και σημείωσα τη μεγαλύτερη πρόοδο από ποτέ», λέει το σημείο αναφοράς για την Ducati φέτος.

«Έμαθα πάρα πολλά πράγματα». Και το μέλλον μόνο καλύτερο δείχνει για την Ducati και τον ίδιο.

«Το απίστευτο είναι ότι στην Jerez, τον Μάιο, με μαλακό ελαστικό και λίγη βενζίνη στο ντεπόζιτο έκανα στις κατατακτήριες 1:36.9».

Στην Jerez έγινε – τον Νοέμβριο πια – και το τελευταίο τεστ της χρονιάς, πριν το χειμερινό διάλειμμα.

«Στο τεστ, με μεσαίο ελαστικό και γεμάτο ντεπόζιτο καταφέραμε να κάνουμε 1:36.8 με τη νέα μοτοσυκλέτα κι αυτό είναι φοβερό».

«Φοβερό» για την Ducati, αλλά και για τον ανταγωνισμό…

Επομένως και η πρώτη θέση στο τεστ της Jerez πέρασε σε δεύτερη μοίρα. «Ξέρω ότι με αυτή τη μοτοσυκλέτα έχουμε πολλά περιθώρια. Είναι λίγο πιο εύκολη στο να βγάλεις χρόνο».

«Την ένοιωσα καλύτερη στα φρένα, αλλά και μέσα στις στροφές (σ.σ. παραδοσιακό πρόβλημα των Ducati), ενώ είχα και καλύτερο ρυθμό όταν φθείρονταν τα ελαστικά».

«Είναι φανερό ότι οι νίκες και η σταθερότητα με έκαναν καλύτερο οδηγό. Κέρδισα σε εμπειρία και πήγαμε αρκετά βήματα μπροστά. Όχι μόνο ένα».

Τέλος, ολοκληρώνει λέγοντας: «Η Ducati είναι η τέλεια μοτοσυκλέτα για μένα!»

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 07 Δεκεμβρίου 2021 13:03

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon